Guissona calenta motors per a rebre aquest divendres al Sr. Carnestoltes.

La novetat d’aquest any es que la celebració del Carnestoltes s’allargarà fins el dimarts, 21 de febrer.

DILLUNS 13 FEBRER 2012

Guissona calenta motors per a rebre aquest divendres al Sr. Carnestoltes.

 

La novetat d’aquest any es que la celebració del Carnestoltes s’allargarà fins el dimarts, 21 de febrer.

 

Guissona.- Un any més Guissona es prepara per a celebrar el Carnaval. La festa començarà divendres 17 a partir de les 6 de la tarda amb l’arribada del Sr. Carnestoltes a la vila de Guissona (Portal de l’Àngel) on, posteriorment a la Plaça Bisbe Benlloch, es farà el pregó que donarà el tret de sortida a la festa i la disbauxa d’aquesta festivitat burlesca.

Dissabte, 18 de febrer, com ja és tradició es projectaran un seguit d’activitats en motiu del Carnaval emmarcades dins l’agenda dels guissonencs i guissonenques: el concurs de truita de patates al matí, concurs que arriba a la tretzena edició, i l’espectacle d’animació infantil.

 

A la tarda, i com ja es ve fent des de fa tres anys amb força èxit de participació i assistència, es donarà pas a la rua de comparses, una rua en la que hi participen des de l’AMPA d’algun centre educatiu, fins a entitats de la vila, com també colles i grups d’amics, qualsevol motiu i qualsevol proposta és bona, per fer una comparsa.

La rua de comparses amenitzada pel grup local de percussió Un, dos, tres, kuà farà un recorregut des de la plaça Bisbe Benlloch i pels ravals de Guissona, per acabar finalment a la plaça Bisbe Benlloch. En el transcurs del recorregut, un jurat valorarà la originalitat de les comparses i la posada en escena. Un cop finalitzada la rua  la millor comparsa rep com a premi una nit en un alberg de joventut de la xarxa d’albergs de la Generalitat de Catalunya.

El capvespre acabarà amb la tradicional sardinada de la Brigada local que donarà pas a l’activitat nocturna al nou casal jove, dinamitzada per la Comissió de la Bakanal.

 

La novetat d’aquest any es que la celebració del Carnestoltes s’allargarà fins el dimarts, 21 de febrer. Des del Pla Educatiu d’Entorn i des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament s’ha volgut promoure la figura del rei carnestoltes. Una figura que, al llarg d’aquests dies, prendrà protagonisme a les escoles de Guissona donant ordres als nens i nenes. A més, com s’ha dit anteriorment, el Sr. Carnestoltes farà acte de presència a la rua animant a la població a participar i a gaudir del Carnaval. El rei Carnestoltes també participarà el dissabte de la gran festa del Carnaval, donant els premis de la rua de comparses i permetent-nos gaudir del seu tradicional discurs, el qual mai havia arribat a la vila de Guissona.

Dilluns el rei carnestoltes, convertit en ninot i a punt de la crema, serà plantat al balcó de l’Ajuntament i el dimarts a les 6 de la tarda, a la plaça Bisbe Benlloch es farà la crema també per primera vegada, fet que farà que Guissona arribi la bella quaresma.

La imatge de la Bella Quaresma estarà durant els quaranta dies de quaresma en un espai del nucli històric de Guissona, nens i nenes la podran visitar i podran veure que cada divendres, aquesta imatge va perdent una cama.

 

Amb aquests canvis i novetats, des de l’Ajuntament es pretén promoure les tradicions populars catalanes, donant-les a conèixer als nens i nenes de Guissona, però també a la població nouvinguda. L’objectiu és que aquestes novetats es consolidin i ja quedin fixades en el calendari guissonenc.

 

Carnaval 2012

 

Dilluns, 13 de febrer de 2012

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat