GUISSONA CELEBRA EL DIA DE LA LLENGUA MATERNA AMB UNA GIMCANA

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural.

DILLUNS 19 FEBRER 2024

L’espai de cohesió promogut des de la taula de cohesió de l’Ajuntament de Guissona ha organitzat en motiu del dia de la LLENGUA MATERNA una gimcana per conèixer les diferents llengües que es parlen a la nostra vila.

Aquesta gimcana es podrà realitzar entre el 21 i el 29 de febrer a partir d’una butlleta de participació que s’entregarà des dels centres educatius de la vila i també des dels establiments que recullen les butlletes. Aquesta butlleta inclou 18 preguntes escrites en diferents llengües sobre la diversitat lingüística dl municipi, en la que s’hi parlen gairebé una cinquantena de llengües diferents. Per resoldre la gimcana cal fer un recorregut pels aparadors de diferents comerços de la vila i sobretot cal interactuar amb persones que parlin diferents llengües, aquestes són les que han d’ajudar a trobar la resposta correcta.

Tots els infants que resolguin la gimcana seran obsequiats amb una llaminadura “del món” per part dels comerços de la vila que compten amb producte intercultural i participaran en el sorteig d’un xec regal de 100 euros a bescanviar en un comerç de Guissona.

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven en favor de la seva llengua, el bengalí. Enguany, el tema del Dia Internacional de la Llengua Materna és l'"Educació Multilingüe, la necessitat per a transformar l'educació". La jornada pretén fomentar la tolerància, el respecte i reivindicar cada llengua com a part del patrimoni de la humanitat.

 

Us animem a participar-hi!

Guissona, 19 de febrer de 2024.