GUISSONA CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA NATURALES AMB UNA PLANTADA D’ARBRES

Els alumnes de 5è de l’Escola Ramon Faus i Esteve i els de 4t de l’Escola Ramon Estadella i de la Fedac Guissona han realitat aquest 3 de març, en motiu del DIA MUNDIAL DE LA NATURALESA, una plantada d’arbres i aromàtiques a la zona on es projecta el futur jardí botànic de Guissona

DIMECRES 04 MARÇ 2020

 

 

Aquesta plantada es fa el dia d’avui amb l’objectiu de recordar la necessitat urgent de combatre els delictes contra la naturalesa i les conseqüències d’aquests, d’important abast mediambiental, social i econòmic.

Amb aquesta planta s’incrementa la vegetació d’aquest jardí botànic que abans de final d’any s’obrirà al públic, posant una placa identificativa de l’espècie i les característiques bàsiques de cada arbre.

L’activitat d’avui, s’emmarca al Pla Educatiu d’Entorn i promou la cohesió entre els centres, és per això, que això la plantada s’ha realitzat amb grups interescolars. S’ha plantat 5 arbres (2 fraxinus angustifiola,  2 quercus robur  i 1 Gingko Biloba) i un centenar d’aromàtiques (Rosmarinus, thymus vulgaris, Santolina chamaecyparis), d'acord amb la proposta que ens ha presentat l'empresa de jardineria municipal Tecnologia i Regs en col·laboració amb el Regidor de Medi Ambient, Ramon Sala.

Enguany, com a novetat la plantada ha comptat amb la participació d’alumnes del cicle formatiu de jardineria de l’Institut Mollerussa, aquests alumnes dilluns ja van fer una formació prèvia als grups, en la que van explicar les espècies que es plantaven i avui els han donat les nocions bàsiques de com realitzar la plantada. Des del Pla Educatiu d’Entorn es valora molt positivament la col·laboració amb aquest institut, la qual ha donat un valor afegit a l’activitat i també ha servit per promoure el treball conjunt entre centres, en les dues sessions.