Guissona celebra la Diada Nacional de Catalunya a la plaça Francesc Macià

Com ja ve essent tradició Guissona celebra la diada nacional amb la renovació de la senyera i la lectura d’un manifest a la plaça Francesc Macià, enguany el Manifest ha estat llegit pel Sr. Jordi Satorra, fent referència a la sentència del català a l’escola.

DIJOUS 15 SETEMBRE 2011

Els capgrossos de la nostra vila i les gralles i els tabals dels Margeners de Guissona han fet cercavila fins a la plaça Francesc Macià, on s’han portat a terme els actes propis de la diada.

 
Amb la presència de l’Il·lm. Sr. Xavier Casoliva, alcalde de la nostra vila i de la resta dels regidors, el Sr. Jordi Satorra, filòleg català, ha estat enguany el responsable de la lectura del manifest de la diada, un manifest amb un marcat caràcter reivindicatiu, en el que es feia palès el seu rebuig a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre l’ús del català a l’Escola.
 
Després de la lectura del manifest, s’ha entonat el cant dels Segadors i representants de la Unió Esportiva Guissona han fet una ofrena floral al monument.
 
La jornada es va arrodonir amb l’actuació castellera de Festa Major, en la que   els Margeners de Guissona acompanyats pels Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell van actuar a la Plaça Major. La diada va servir perquè la colla de Guissona pogués escriure una nova pàgina en el llibre de la seva curta però exitosa història al descarregar el primer quatre de vuit. Van acompanyar el quatre amb el set de set , el tres de set aixecat per sota i un pilar de cinc. En tant sols quatre anys, han aconseguit fer-se amb la gamma de castells de sis, de set i des de diumenge han fet el salt cap als castells de vuit.