GUISSONA CELEBRA LA SEVA FESTA MAJOR AMB UNA VINTENA D’ACTIVITATS

Del 7 al 12 de setembre s’ha celebrat la Festa Major de Guissona, amb un programa dissenyat juntament amb la Comissió de Festes, que ha inclòs un una vintena de propostes d’oci festiu i cultural pensades per gaudir d’uns dies festius igualitaris i per arribar a tots els públics.

DIMARTS 14 SETEMBRE 2021

 

 

Del 7 al 12 de setembre s’ha celebrat la Festa Major de Guissona, amb un programa dissenyat juntament amb la Comissió de Festes, que ha inclòs un una vintena de propostes d’oci festiu i cultural pensades per gaudir d’uns dies festius igualitaris i per arribar a tots els públics.

Donada la situació actual i els constants canvis respecte les mesures de la Covid19, l’Ajuntament de Guissona ha ofert els actes amb reserva prèvia d’entrades i control d’aforament, amb l’objectiu de ser corresponsables socialment i sanitàriament davant del nou pla que va exposar la Generalitat de Catalunya i el Departament de Salut per fer front a la pandèmia les dues setmanes més properes a la Festa Major.

La festa va començar el dia 7 al vespre, amb l’esperada ballada de gegants a càrrec de la Colla gegantera de Guissona i l’acompanyament musical de les gralles i els tabals dels Margeners de Guissona. El pregó de Festa Major d’enguany, va anar a càrrec de l’entitat ACLE Guissona, que l’any passat van celebrar els seus quaranta anys. Cap al tard, el grup “La Terrasseta de Preixens”, van posar música de rumba i patxanga al Pavelló 1 d’Octubre.

El dimecres dia 8, festiu a Guissona, es van dur a terme dos espais d’activitats infantils. Un a les 11 del matí al carrer Fluvià i Bisbal amb jocs reciclats, i l’altre a les 17.30h al parc Fluvià amb experimentació i jocs lliure. Aquest dia, Guissona va gaudir de de l’audició de sardanes i del concert de l’orquestra La Principal de la Bisbal. A la nit, el conegut presentador del programa de TV3 Quim Masferrer, va fer un homenatge al públic de Guissona amb el seu espectacle Bona gent!, amb les entrades exhaurides des d’un bon inici.

El dijous 9 es va oferir un taller de Pumptruck per a joves, amb demostració, sortejos, berenar i gravació de la jornada. Tot i que l’activitat va acabar passada per aigua, tots/es les participants en van poder gaudir una bona estona. A les 22h de la nit els germans Serrasolsas amb el seu grup Ginestà, van cantar les seves lletres de música pop i folk català.

El divendres 10 es va dur a terme un concert familiar amb “Versions per xics”, un espectacle que va repassar les principals cançons que escolten els nens i nenes actualment. Seguidament, el Museu de Guissona fer la inauguració de l’exposició “Descobrint el Vell pla. Del primer espai de poblament de Guissona a una plaça singular”. Per cloure el dia, el famós raper Lildami, va recitar les seves músiques urbanes.

El dia 11 al matí, es van dur a terme els actes de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça Francesc Macià, amb la lectura del Manifest, el canvi de bandera, un pilar a càrrec dels Margeners de Guissona i el Cant dels Segadors per part de la Coral Doll de Veus. Seguidament, el grup de música tradicional Semproniana va posar fi a jornada de matí. A la tarda, el pallasso Filikrusty van fer gaudir a més de 200 persones de situacions còmiques. L’orquestra Premiun Trio i el concert jove amb el grup Bredda, van tancar el dia.

Finalment, el museu de Guissona va oferir el diumenge un escape room jove i familiar. A la tarda, la taula de cohesió intercultural de Guissona va organitzar “Una festa per tothom”, on les diferents comunitats nouvingudes a Guissona van oferir degustació de cuina tradicional, jocs infantils, tallers, parades d’artesania i representacions musicals de cada país. Per cloure aquesta festa, el grup Koers, liderat pel Nigerià Kelly Isaiah, va mostrar la seva solidaritat amb les seves lletres de reggae espanyol actual.

Tots els actes de dia es van dur a terme al pàrquing de les oficines centrals bonÀrea, i els de nit al pavelló 1 d’Octubre.

A més a més, durant aquests dies s’ha dut a terme un concurs de fotografia a través de la xarxa social Instagram, de l’Ajuntament de Guissona. I hi ha hagut l’exposició de quadres del concurs de pintura ràpida a l’Espai Grau-Pujol.

 

 

Guissona, 14 de setembre de 2021.