GUISSONA CELEBRA LA SISENA EDICIÓ DEL DIA DEL CONTE

Guissona va celebrar la sisena edició del DIA DEL CONTE, el passat dijous sant, amb històries per a totes les edats.

DIMARTS 23 ABRIL 2019

 

Guissona va celebrar la sisena edició del DIA DEL CONTE, el passat dijous sant, amb històries per a totes les edats.

Les activitats s’iniciaren a les 5 de la tarda amb una proposta coordinada pel Pla Educatiu d’Entorn, que es va iniciar amb berenar de coca i xocolata per carregar les piles per una tarda plena d’històries. Contes desexplicats a càrrec de Vivim del Cuentu van omplir els carrers del nucli històric de la vila.

La sessió es va iniciar a la plaça major amb “la rateta que llegia a l’escaleta”, va segur al racó de la família amb “la caputxeta forçuda” i va finalitzar a Sant Felip Neri amb “Sant Jordi a la cova del drac”, un recorregut pel nucli històric de la vila per reclamar als vilatans que s’hi passegin i en gaudeixin.

Els contes desexplicats ens van fer passar una molt bona estona, amb personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó, histories que han omplert els carrers de Guissona de sorpreses i molt d’humor, fent volar la imaginació de grans i petits.

La jornada infantil s’ha tancat amb l’espectacle Apa-li familia! de Rah-mon Roma, un espectacle intergeneracional amb cançons pròpies que ha fet ballar a petits i grans.

Des de l’àrea de cultura es va organitzar l’activitat de vespre amb CONTES ERÒTICS al teatre de Ca l’Eril, una nit divertida que en la que ens van explicar contes amb patufets llaminers, conillets afamats, follets que necessiten distreure’s i molts altres personatges entremaliats que ens han revelat la cara menys innocent dels contes de fades.

Així un any més, el dia del conte a Guissona, es consolida com a proposta cultural de setmana santa amb activitats per a totes les edats, amb l’objectiu de promoure el gust per la lectura els dies previs a la Diada de Sant Jordi.