GUISSONA CELEBRA LA TERCERA EDICIÓ DEL NOVEMBRE LÚDIC

La regidoria de cultura i turisme de l’Ajuntament de Guissona inicia aquest cap de setmana la tercera edició del novembre lúdic que l’any passat es va celebrar amb molt d’èxit.

DIJOUS 03 NOVEMBRE 2022

La regidoria de cultura i turisme de l’Ajuntament de Guissona inicia aquest cap de setmana la tercera edició del novembre lúdic que l’any passat es va celebrar amb molt d’èxit.

L’alcalde de Guissona, Jaume Ars i Boscha, i la regidora de cultura i turisme, Agnès Pla i Ribalta, han presentat avui el programa de la proposta que es durà a terme tots els dissabtes d’aquest mes de novembre a Guissona. La població acollirà activitats lúdiques entorn del joc, i propostes variades i destinades a les diferents franges d’edat.

El NOVEMBRE LÚDIC s’inicia el dia 5 de novembre amb un espai de construcció “Fins al cel”, a càrrec de la Tribu juganera. Aquesta proposta ens portarà molta varietat de materials per construir, apilar, encaixar, i esdevindrà un espai de joc lliure en què també hi tindran cabuda els infants més petits a partir d’un any d’edat.

 

Dins el NOVEMBRE LÚDIC també se celebren dues fires:

D’una banda, la FIRA DE LA JOGUINA ARTESANA I DE SEGONA MÀ, que se celebrarà el dissabte dia 12 de novembre a la plaça Major. Aquesta fira vol ser una plataforma per donar visibilitat i promocionar les persones que es dediquen a la joguina artesana. També acollirà productes de puericultura i roba infantil feta a mà. Aquesta fira es completarà amb un espai destinat a la venda de joguines de segona mà i en bon estat, per facilitar que tinguin un segon ús. Una dotzena de parades es concentraran al voltant de la plaça major per promoure la joguina.

Al voltant de la Fira també hi haurà activitats paral•leles: un taller per confeccionar una joguina, un taller de risoteràpia, un espai de psicomotricitat, escacs, l’actuació de la pallassa Nurula, i una mica de berenar a mitja tarda per a les persones assistents.

D’altra banda, el cap de setmana del 18, 19 i 20 de novembre, Guissona acollirà la II fira de Playmobil i Lego. Durant aquests 3 dies, el Pavelló 11 de setembre s’omplirà de diorames i punts de venda playmobil on es podran trobar accessoris per complementar les col•leccions ja existents o productes de les darreres novetats. Una proposta que es complementarà amb inflables, i una gimcana pels comerços de la vila. També hi haurà propostes al Museu de Guissona, i una la fira de robòtica de petit format que s’acollirà a l’espai de La Llavor del 17 al 20 de novembre.

El mes, es finalitzarà amb el Xavi de l’empresa LU2, que ja és un clàssic del novembre lúdic i ens fa gaudir moltíssim del joc. El dia 26 al matí en Xavi ens portarà el Taperjoc, una oportunitat per conèixer els millors jocs tot aprenent com s’hi juga. Ensenyarà una pila de jocs de taula i n’explicarà el funcionament: per a quina edat són adients, i quines habilitats s’hi treballen en cada un, etc. A la tarda, també amb Lu2, es tancarà el novembre lúdic amb una proposta familiar de JOCS DE TAULA a l’espai del Casal Jove Guissona.

 

 

Guissona, 3 de novembre de 2022.