Guissona celebra un Sant Jordi amb els carrers a vessar de gent.

Així doncs, aquest Sant Jordi, a més de les senyeres i de les parades de llibres i roses que ja de per si omplen la Diada a Guissona de color i de festa, des de la regidoria de cultura es va promoure altres activitats que van omplir de gom a gom els carrers del nucli històric, donant-li un ambient molt festiu.

DIMECRES 24 ABRIL 2013

Guissona celebra un Sant Jordi amb els carrers a vessar de gent.

 

Guissona.-  Guissona havia programat tot un seguit d’activitats per tal de projectar una magnífica diada de Sant Jordi i, com era d’esperar, la resposta de la gent va ser exemplar ja que a totes hores els carrers de Guissona estaven a vessar de guissonencs i guissonenques a la cerca del llibre i la rosa.

 

Com actes anteriors a la diada, el passat divendres, 19 d’abril es va portar a terme a la Biblioteca l’activitat Rodacontes, una trobada de pares dels diferents centres educatius de Guissona en la que es va explicar contes per a nens i nenes de 0 a 10 anys.


En aquesta sessió, en la que hi van participar un centenar de pares, mares i petits es va fer palès l’esforç que es fa per part del Pla Educatiu d’Entorn i dels centres educatius de Guissona per la promoció de les activitats de voluntariat al municipi.

 

A més, de  la lectura de contes per part de tres mares i dues àvies, els nens i nenes de segon de primària del col·legi  Mare de Déu del Roser, de l’Escola Ramon Estadella i de l’Escola Ramon Faus i Esteve van llegir el conte “La Clau Màgica” escrit per ells mateixos, iniciant-se a un centre, desenvolupant-lo en un altre i fent el desenllaç al tercer, una nova mostra de treball cooperatiu.

 

El mateix dia de Sant Jordi, la Fundació CAG amb el suport i coordinació del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament van organitzar la trobada entre els avis i els nens i nenes d’un i dos anys de la Llar d’Infants Patufet amb l’objectiu de compartir un Sant Jordi diferent.

 

En aquesta trobada, els avis van preparar unes titelles amb les que van representar la representació de la llegenda amb una posada en escena molt visual. Després els nens i nenes vestits de dracs, sant Jordi i princeses, van poder interactuar amb els avis ballant al ritme de cançons populars de la diada i la primavera,  tot gaudint i  coneixent de forma propera els diferents personatges de la llegenda. Demà, els nens i nenes d’educació infantil dels centres educatius (vora 300) es traslladaran a la residencia per gaudir també de la representació de la llegenda.

 

Així doncs, aquest Sant Jordi, a més de les senyeres i de les parades de llibres i roses que ja de per si omplen la Diada a Guissona de color i de festa, des de la regidoria de cultura es va promoure altres activitats que van omplir de gom a gom els carrers del nucli històric, donant-li un ambient molt festiu a partir de les 6 de la tarda.

 

Les activitats s’iniciaren amb una cercavila de dracs. Encapçalats per un drac enorme, nens i nenes amb màscares de dracs van recórrer la zona peatonal de la vila al so de gralles i tabals. La cercavila va acabar a la plaça major on es va representar amb titelles, la llegenda de Sant Jordi.

 

Dimecres, 24 d’abril del 2013.