Guissona clou un curs per a nouvinguts sobre societat catalana i el seu marc jurídic.

L’acte de lliurament dels certificats va tenir lloc a l’Ajuntament de Guissona i va anat a càrrec de l’Alcalde i President del Consell Comarcal, en Xavier Casoliva, que va agrair la participació i va destacar que el fet d’oferir la formació des de l’Ajuntament i des del Consell rau en la voluntat de facilitar l’acollida de persones estrangeres immigrades que arriben a la comarca de la Segarra per millorar-ne la seva integració i, alhora, facilitar els seus coneixements sobre el nostre país. A l’acte també va assistir la regidora a l’Ajuntament, Anna Santacreu.

DIMECRES 24 FEBRER 2016

Guissona, 24 de febrer.

 

Guissona clou un curs per a nouvinguts sobre societat catalana i el seu marc jurídic.

 

Guissona.- L’Ajuntament de Guissona des de l’Oficina d’Acollida Municipal projecta cursos de formació per a nouvinguts en el marc del servei de primera acollida que l’Ajuntament té amb coordinació del Consell Comarcal. El servei de primera acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels usuaris potencials. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. Aquest servei té tres tipus de mòduls formatius; un mòdul A sobre llengües oficials, un mòdul B sobre coneixements laborals i un mòdul C sobre els coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Concretament, a Guissona ha finalitzat un curs de la modalitat C,  societat catalana i marc jurídic, amb un mínim de 15 hores. Han participat un grup de 12 persones d’origen guineà i senegalès on la majoria d’ells és perquè volen demanar la nacionalitat. La formació va anar a càrrec de la Natàlia Holnik, la responsable de l’Oficina d’Acollida Municipal, i va treballar aspectes com els drets i deures fonamentals, el funcionament del sistema polític i administratiu i coneixements derivats del règim d’estrangeria, entre molts altres.

L’acte de lliurament dels certificats va tenir lloc a l’Ajuntament de Guissona i va anat a càrrec de l’Alcalde i President del Consell Comarcal, en Xavier Casoliva, que va agrair la participació i va destacar que el fet d’oferir la formació des de l’Ajuntament i des del Consell rau en la voluntat de facilitar l’acollida de persones estrangeres immigrades que arriben a la comarca de la Segarra per millorar-ne la seva integració i, alhora, facilitar els seus coneixements sobre el nostre país. A l’acte també va assistir la regidora a l’Ajuntament, Anna Santacreu.CLAUSTRE OLIVERES VIDAL
Àrea de comunicació, Joventut i Pla Educatiu d'Entorn

Tel. 973 550 005 (ext. 201)
www.guissona.cat