GUISSONA COL•LABORA NOVAMENT EN L’ACOLLIDA DE PERSONES REFUGIADES PROCEDENTS D’UN TERCER VOL A BARCELONA ORGANITZAT PER OPEN ARMS I SOLIDAIRE

Les persones refugiades destinades a Guissona han estat acollides a Biosca, a les antigues escoles, espai habilitat recentment per a aquest fi, i que l’Ajuntament de Guissona i Biosca dinamitzen conjuntament.

DIJOUS 14 ABRIL 2022

 

Un avió amb 220 persones refugiades ucraïneses ha aterrat aquesta matinada a l'aeroport del Prat procedent de Varsòvia (Polònia). L'aeronau ha traslladat majoritàriament dones i nens, que han pogut fugir de la guerra per aquesta via gràcies al treball d'Open Arms, la Fundació Solidaire, i DKV Integralia en col•laboració amb l’Ajuntament de Guissona i altres entitats socials.

Les persones refugiades destinades a Guissona han estat acollides a Biosca, a les antigues escoles, espai habilitat recentment per a aquest fi, i que l’Ajuntament de Guissona i Biosca dinamitzen conjuntament.

El vol ha aterrat a l'aeroport pocs minuts abans de les dotze del vespre, procedent de Varsòvia. En aquest vol viatjava un equip de mitjans de comunicació argentins amb l’objectiu d’enregistrar tot el procés d’acollida a Espanya, i de divulgar la tasca del comandant Enrique Piñyeiro, que és alhora al capdavant de la Fundació Solidaire.

El cansament i la desorientació, però alhora l’alegria de poder refer les seves vides en un nou àmbit, lluny d’amenaces de guerra i sota una seguretat, són els sentiments més presents a les cares de totes les persones refugiades. Tot i així, la majoria de les que viatgen ho fan pels seus vincles familiars amb Catalunya, i per això molts es podran allotjar a casa dels seus familiars o coneguts.

Un cop més, aquesta operació de ‘rescat’ ha estat possible gràcies a l’ONG d'Òscar Camps, Open Arms, juntament amb la Fundació Solidaire creada per Enrique Piñeyro, i DKV Integràlia amb Josep Santacreu al capdavant.

El d’ahir dimecres no és el primer vol amb persones refugiades d'Ucraïna que aterra a Espanya des de l'inici de la guerra. Se n’han fet tres amb destinació Barcelona i Madrid, dos a Itàlia, i se n’estan programant de nous a Suècia i Argentina amb el mateix sistema logístic.

 

Guissona, 14 d’abril de 2022.