GUISSONA COMMEMORA EL 25N

Cada any, amb motiu del 25 de novembre, l’Ajuntament de Guissona en coordinació amb el Consell Comarcal de la Segarra i l’Associació de Dones Nèvia, commemora aquest dia per denunciar arreu del món, la violència que s’exerceix sobre les dones, que té el seu origen en la manca d’equitat i la discriminació, i per reclamar la seva eliminació.

DIMARTS 24 NOVEMBRE 2020

 

Cada any, amb motiu del 25 de novembre, l’Ajuntament de Guissona amb coordinació amb el Consell Comarcal de la Segarra i l’Associació de Dones Nèvia, commemora aquest dia per denunciar arreu del món, la violència que s’exerceix sobre les dones, que té el seu origen en la manca d’equitat i la discriminació, i per reclamar la seva eliminació.

Així doncs, en aquest dia tan assenyalat, l’Ajuntament s’adhereix a la convocatòria de la Generalitat de Catalunya, que consisteix a fer a les 12.00h del migdia un minut de silenci a la Plaça Bisbe Benlloch i seguidament llegir el manifest.

El manifest d’enguany diu que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. I es dirigeix als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.

A més a més, el proper diumenge, l’Ajuntament ha organitzat l'espectacle AI CONY!!, de Teatre de Maleta. Un monòleg d'amor, humor i ovaris que pretén donar veu a les emocions, inquietuds i vivències de les dones del segle XXI, i alhora mostrar la mirada que tenim les dones de la societat que ens envolta: els nostres anhels, les nostres lluites, la família, el sexe, la professió, l’orientació sexual, la vocació, la maternitat, l’amor, la parella… des de la mirada de la dona europeu-centrista, des del privilegi d’haver nascut al món occidental, el primer món.

Les inscripcions es poden fer telemàticament mitjançant el següent enllaç: https://cutt.ly/jhuBgAg

Paral·lelmaent, l'Associació de dones Nèvia, de Guissona, reparteix els dijous 19 i 26 de novembre a partir de les 10.30h, calendaris del 2021 amb el lema #igualtatsegarra, amb l'objectiu de fer visibles aquest col·lectiu i exigir l'eliminació de la violència envers les dones.