GUISSONA COMMEMORA EL 25N AMB ALGUNES ACTIVITATS A FI DE DONAR VISIBILITAT I DENUNCIAR LES VIOLÈNCIES ENVERS LES DONES

L’acte oficial de lectura del manifest és l’activitat principal del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones.

DIMARTS 15 NOVEMBRE 2022

Guissona commemorarà el 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, amb l’objectiu de donar visibilitat i denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones que té el seu origen en la manca d’equitat i la discriminació.

En aquest sentit, durant el mes de novembre s’han preparat algunes activitats que s’iniciaran el pròxim 19 de novembre.

Així doncs, la regidoria d’Igualtat i feminismes ha organitzat pel dissabte 19 de novembre d’11 h a 13 h, un taller d’autodefensa personal, obert a tota la població amb inscripció prèvia. Aquest anirà a càrrec de la productora Donacançó.

Pel mateix 25 de novembre a les 17.30 h de la tarda a la placeta Bisbe Benlloch, hi ha previst un taller de conta contes dirigit a tota la canalla, sota el títol ‘Contes per a nenes rebels’ a càrrec de la companyia Xavi Demelo. Seguidament, al mateix espai i sobre les 18.30 h, es realitzarà la lectura del manifest amb persones representants de l’Ajuntament i la col•laboració de l’Associació de Dones Nèvia de Guissona. Per acabar, la regidora d’igualtat i feminismes, Montse Solà i Puig, presentarà la campanya “Escolta el que sents”, regalant uns auriculars a totes les persones participants, a fi de reflexionar i simbolitzar el que no s’ha de permetre escoltar, d’aquelles persones que exerceixen la violència, i en conseqüència donar compte del què si volen acceptar i aprovar les dones a les seves vides.

Per la seva part, l’Associació de dones Nèvia també ha organitzat per aquest dia una xerrada amb la ponent Susanna Balagué, sota el nom ‘Els límits de l’amor’, a les 19 h de la tarda a la sala polivalent de la Biblioteca de Guissona.

La jornada la clourà la companyia Xavi Demelo amb l’espectacle d’humor i sensibilització a favor de la igualtat de gènere a on la veu i la música es fusionaran en una experiència irrepetible. Un acte gratuït dirigit a públic adult que tindrà lloc al Teatre de Cal Eril.

Dissabte 26 de novembre serà el torn de l’activitat esportiva. Nèvia ha organitzat una caminada de 5 quilòmetres als voltants de Guissona, on a través de les inscripcions prèvies haurà recaptat diners per destinar-los a entitats que ajuden a dones víctimes de violència en l’actualitat. La sortida serà a les 9 h del matí a la pl. Vell Pla.

Paral•lelament, i durant els mesos de novembre, desembre i gener, l’Associació de comerços i botigues de Guissona, ha reactivat la campanya proposada pel Consell Comarcal, sota el lema “Regala igualtat”, embolicant regals de la campanya de Nadal, i empegant en aquests un adhesiu, amb l’objectiu de transmetre el missatge que les joguines no són sexistes per si mateixes i de què la igualtat arribi a totes les llars.

A més a més, l’Ajuntament s’ha sumat a la campanya del Servei d’informació i atenció a les dones, del Consell Comarcal, que té per propòsit visibilitzar les dades de les violències que té la Segarra, i fer una radiografia de quina és la situació a la comarca pel que fa a la violència de gènere. Per això, durant la setmana del 21 de novembre, se situaran en diferents espais de la vila, unes instal•lacions artístiques en representació d’aquestes dades. La idea original de les obres que es podran veure durant aquella setmana a Guissona, s’ha encarregat a l'artista Alba Cuñé, i el seu alumnat de l'escola Ondara de Tàrrega.

 

Guissona, 15 de novembre de 2022.

Galeria d'imatges