GUISSONA COMMEMORA EL 25N AMB LA LECTURA DEL MANIFEST, UNA XERRADA, I BÚSTIES LILA PLENES DE MISSATGES REIVINDICATIUS

L’acte oficial de lectura del manifest és l’activitat principal del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones.

DIJOUS 25 NOVEMBRE 2021

 

Guissona ha commemorat el  25 de novembre, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, amb la lectura del manifest al Portal de l’Àngel de la vila escenari on la regidora de dona i igualtat, Montse Solà Puig, ha donat dades de les víctimes de violència masclista a Catalunya a dia d’avui, i s’ha dirigit a les dones presents per encoratjar-les a empoderar-se i lluitar per eradicar qualsevol tipus de violència. També s’ha adreçat als homes a perquè prenguin part de la lluita i el treball conjunt. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Guissona, Jaume Ars i Bosch, i altres membres del consistori, així com també l’Associació de Dones Nèvia de Guissona.

 

Paral·lelament, l’Ajuntament està duent a terme la campanya participativa de les bústies lila "Visibilitzem les violències masclistes", engegada pel SIAD Segarra (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), on va recollint les experiències de dones anònimes de Guissona, relacionades amb la violència masclista. Les bústies, obertes uns dies previs al 25N, contenen missatges com "Cada dia que surto, torno a casa corrent/ràpid. Fa 40 anys que ho faig", "A la piscina vaig sentir: eh! guapa! Quedamos hoy para follar?", "A l'institut sento que insulten a una noia que està grassa, els dic que no li diguin això, però no em fan cas (sóc un noi)", "El metge em tocava parts del cos innecessàries i íntimes, per valorar un simple costipat", "Moltes vegades he tingut sexe sense consentiment", "El meu nòvio em qüestionava la roba que em posava".

 

A més a més el proper dilluns dia 29, està prevista una xerrada organitzada conjuntament amb l’Associació de dones Nèvia i el Servei d’Atenció a les Dones del Consell Comarcal, que anirà a càrrec de Marta Pont, assessora personal i autora del llibre “Sexe ficció, manual per a pubilles del S.XXI”.

 

L’Ajuntament també ha difós per xarxes el gest que va sorgir al Canadà i s’ha fet viral a tot el món per TikTok, Instragram i altres xarxes socials, i que consisteix a mostrar la palma de la mà i tot seguir amagar el dit gros amb la resta de dits fins a tancar el puny tal com es mostrava a la imatge que acompanyava les publicacions.

 

Guissona, 25 de novembre de 2021.