El passat dissabte es va celebrar per segon any consecutiu a Guissona el dia de la llengua materna, que posa de manifest que les llengües i el multilingüisme fomenten la inclusió i la cohesió social.
El passat dissabte es va celebrar per segon any consecutiu a Guissona el dia de la llengua materna, que posa de manifest que les llengües i el multilingüisme fomenten la inclusió i la cohesió social. Guissona n’és un exemple, ja que hi ha cinquanta-quatre nacionalitats i té més de quaranta llengües diferents.
Guissona ja fa anys que creix amb aquesta diversitat cultural, i amb diferents maneres de veure el món. Aquest multilingüisme i diversitat cultural l’enforteix com a vila i a persones que hi conviuen.
Durant la jornada es va aprofitar per donar la benvinguda a les nou-centes vuitanta-nou persones que van arribar a Guissona l’any 2022: les que van arribar de diferents llocs de Catalunya, als nens i nenes van néixer a Guissona durant el 2022, així com les persones que van arribar de l’estat espanyol i de diferents països del món. En aquesta trobada, cadascuna de les persones representants de les diferents comunitats es va presentar amb l’objectiu de trobar una persona referent o un amic/ga, propera a cada cultura i llengua per donar un cop de mà a les persones que han arribat i que potser no tenen cap referent a la nostra vila.
Seguidament, es va fer venda i degustació de productes de les nacionalitats majoritàries i es va llegir el conte de la caputxeta vermella en diferents llengües, a més d’una petita mostra de música de Colòmbia i d’Ucraïna
L’acte es va lligar amb el de commemoració del primer any de la guerra d’Ucraïna, una manifestació de suport a la comunitat d’Ucraïna que va agrupar a la plaça Major de Guissona, més de quatre-centes persones i que va comptar amb parlaments de l’Alcalde, el Rector i el president de l’Associació Eslava Oriental, entre altres.