GUISSONA COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Des de l’Àrea de la Dona i Igualtat es van organitzar diferents actes, alguns d’ells tindran lloc durant tot el mes de març com són els que s’organitzen des del Museu de Guissona.

DILLUNS 09 MARÇ 2020

 

 

 

Guissona, 9 de març de 2020

 

El passat divendres 6 de març es van celebrar a Guissona els actes per commemorar el dia de la Dona treballadora. Des de l’Àrea de la Dona i Igualtat es van organitzar diferents actes, alguns d’ells tindran lloc durant tot el mes de març com són els que s’organitzen des del Museu de Guissona.

La primera activitat de divendres va convocar totes les dones de Guissona a la Plaça Major. La regidora Montse Solà de Dones i Igualtat, acompanyada del seu equip de govern, va agrair l’assistència a l’acte d’un centener de participants. Posteriorment es va llegir el manifest i seguidament es va dur a terme, conjuntament, l’himne feminista de Las Tesis de Valparaíso, nascut a Xile al novembre de l’any passat, i que porta per títol “Un violador al teu camí”, una protesta en contra de les violacions als drets de les dones. Les Guissonenques van fer sentir la seva veu a la plaça, en aquesta Performance que van dinamitzar les alumnes de l’Escola de Dansa Montse Esteve. Nèvia, l’Associació de Dones de Guissona, també hi va col·laborar repartint marxandatge i diferent material de campanya.

Un cop finalitzat aquest acte, la Guissonenca Carme García, psicopedagoga i coach, va ser l’encarregada de dur a terme una xerrada titulada “Ment sana: com cuidar el nostre benestar”, i que va omplir la Sala de Plens de gom a gom.

Dissabte 7, el grup d’ERC va organitzar una Marxa Exploratòria. A les 7 de la tarda una vintena de dones es van reunir a la plaça de la Plana per identificar aquells espais de la nostra vila que generen inseguretat.

Paral•lelament, l’Ajuntament te dues exposicions que es poden visitar fins el dia 15 de març en horari d’atenció al públic a l’Ajuntament que porta per títol “Dones, ciutadanes”, i a la Sala d’Exposicions de la Biblioteca de Guissona, titulada “Simone de Beauvoir, feminista i escriptora”.

El museu, per la seva part, també ha organitzat durant tot el mes, diferents activitats:

  • Dissabte 14 de març a les 12h: TALLER DEMOSTRATIU sobre el vestuari femení Romà.
  • Dissabte 21 de març a partir de les 10h: DONArt Intervencions artístiques amb perspectiva de gènere, vermut de Kuartos i taller per a infants.
  • Dissabte 28 de març a les 12h:  VISITA GUIADA des d’una visió històrica diferent.

A més a més, l’Àrea de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Guissona conjuntament amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal, ha organitzat un programa formatiu, encarat a totes les entitats que gestionen espais d'oci nocturns al nostre entorn. Amb aquesta es pretén dotar d'eines i recursos les persones que intervenen en espais d'oci nocturn per tal de prevenir i abordar les agressions sexistes homòfobes.

 

Enllaç al VÍDEO