GUISSONA COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES AMB L’ATURADA DE DUES HORES I LA LECTURA DEL MANIFEST

Més d’un centenar de dones Guissonenques es van aplegar ahir dia 8 de març per commemorar el dia internacional de la dona.

DIVENDRES 09 MARÇ 2018

 

Guissona 9-03-2018

 

Més d’un centenar de dones Guissonenques es van aplegar ahir dia 8 de març per commemorar el dia internacional de la dona. A les 11.30h moltes d’elles es van afegir a l’aturada de dues hores proposada pels sindicats. L’Ajuntament per la seva part va proposar en aquest horari  una visita guiada que va anar a càrrec de l’historiador David Castellana, i que va esdevenir a l’Obra de Fluvià. L’Ajuntament va expressar d’aquesta manera el seu suport a les reivindicacions de la Vaga Feminista.

Posteriorment, a les 12.45h es va fer la lectura del manifest davant del consistori. Amb aquest es reclamava el dret prioritari a la participació social i política de les dones a la vegada que alertava de les diferències salarials entre homes i dones com a forma de “violència econòmica”. En aquest sentit, l’anomenada “bretxa salarial” era un dels eixos de l’aturada feminista.

A banda, durant aquest mes de març es duran a terme altres activitats a favor de la igualtat de gènere. Una d’elles esdevindrà avui divendres a la Biblioteca de Guissona, on l’associació de dones Nèvia oferirà una sessió de cinefòrum amb la pel·lícula “Sufragistes”.

A més a més, la Unió de la comunitat senegalesa de la Segarra i l'Urgell organitza aquest dissabte la jornada “La dona i el món laboral” que anirà a càrrec de la Sra. Imma Romero, secretaria de la dona i polítiques d’igualtat de CCOO de Lleida. I on també es projectarà l’audiovisual “La història del dia de la dona treballadora”, i en el mateix marc hi haurà un tast gastronòmic i una actuació musical.