GUISSONA COMPTA AMB 70 VOLUNTARIS I VOLUNTÀRIES PEL COVID-19

La regidoria de gent gran i voluntariat de l’Ajuntament de Guissona, encapçalada per Josep Mª Ferreras, ha creat una borsa de voluntariat per donar suport a diferents accions que puguin sorgir aquests dies de confinament a casa, arran del COVID-19.

DIUMENGE 22 MARÇ 2020

La regidoria de gent gran i voluntariat de l’Ajuntament de Guissona, encapçalada per Josep Mª Ferreras, ha creat una borsa de voluntariat per donar suport a diferents accions que puguin sorgir aquests dies de confinament a casa, arran del COVID-19

Aquesta bossa està formada per més de 70 voluntaris i voluntàries que es mantenen en contacte permanent mitjançant un grup de whatsapp.

Aquests veïns realitzaran accions de suport per atendre demandes que arribin de veïns i veïnes de la vila mitjançant Serveis Socials Comarcals, que tenen delegada l’assistència domiciliària al SAD Fundació BonÀrea.

També podran portar a terme serveis a particulars sempre que ho demanin, trucant al telèfon de l’Ajuntament 973 55 00 05 o al mòbil del regidor 636 73 67 80.

Tot i que l’atenció es centra majoritàriament a Guissona, la regidoria també està en contacte amb els ajuntaments de Massoteres, Tarroja, Sant Guim de la Plana, Torrefeta i Florejacs, com a municipis veïns així com Biosca i Sanaüja, i properament Torà, per si els fa falta alguna cosa se’ls pugui ajudar i per optimitzar esforços.

En aquests moments una desena de voluntàries estan elaborant mascaretes rentables (que no siguin per llençar), a partir d’unes instruccions i gràcies a la sessió de cotó 100% que les mateixes voluntàries han cedit a la causa, un cop fetes, aquestes mascaretes les esterilitzen des de SAD Segarra i es reparteixen des de l’Ajuntament. Tot i que aquestes no són homologades per ús sanitari, podran ser utilitzades per ajudar a comerciants i vilatans i vilatanes de Guissona que en un moment donat hagin de sortir de casa, ja que ja sabem que el millor remei contra el coronavirus és el confinament.

Una voluntària fa teleacompanyament a una veïna de Florejacs que està autoconfinada i ahir es va fer el primer servei de suport a domicili, tot i que es creu que en els propers dies n’aniran sorgint molts més.

Els voluntaris aniran degudament acreditats davant dels mossos i la policia local.

Guissona, 22 de març de 2020