GUISSONA DÓNA EL TRET DE SORTIDA ALS CAPVESPRES A LA ROMANA

La cercavila d'inici dels capvespres a la romana amb la participació de tots els gegants, l'arribada del Cèsar i de la Cleòpatra acompanyada de tots els seus seguicis i la representació teatral de Dido i Enees han estat els tres elements que han donat per iniciats els capvespres a la romana, setmana cultural prèvia al Mercat Romà de Iesso.

DIMARTS 12 JULIOL 2016

Aquest dilluns Guissona ha iniciat els capvespres a la romana aquest dilluns a les 7 de la tarda. Les activitats han començat amb una CERCAVILA a càrrec de tots els gegants de la vila, acompanyats dels grallers dels Margeners de Guissona i dels Baladrers, grallers de ponent. Els gegants (Roc, Plàcida, Tieta, Abel, Piteu i Llucia), s'han vestit de romans per acompanyar al protagonista de la festa, el gegant Bacus i també a l'únic capgrós romà que existeix a la nostra vila, el capgrós d'en Parra (regal a en Miquel Parramon - iniciador de la bakanal - per part de la Comissió de la Bakanal en la seva desena edició). La Celebratio Ludi Iessonsis, nom que ha agafat aquesta cercavila, és l'únic acte de capvespres i mercat en el que veiem tots els gegants de Guissona de forma conjunta i vestits de romans.

La cercavila ha acabat a la plaça major on a les vuit del vespre han creuat la catifa vermella les comitives del CÈSAR I LA CLEÒPATRA acabats d'arribar a Guissona. En aquesta vintena edició, Cèsar i Cleòpatra han arribat molt ben acompanyats per part del senat de Iesso (regidors de Guissona convertits en senadors per un dia), una comitiva de patricis, la legió del Cèsar i tota la cort de la reina Cleòpatra, formada per les seves amigues i membres de la Unió de la Comunitat Senegalesa.
La nit de dilluns es dedica al TEATRE i en aquesta edició la companyia de teatre jove de Guissona, dirigits per Júlia Garcia han representat la història d'amor entre DIDO i Eneas, una fantàstica posada en escena per part d'aquests joves que s'acaben d'introduir al món del teatre i que ha omplert la plaça de gom a gom en una calorosa nit d'estiu.
Avui dimarts, és el torn de la MÚSICA, el grup de jazz AFROBLUE omplirà de ritme la plaça major a les 10 del vespre. I pels més petits, a partir de les 7 tallers infantils a càrrec del Club de Lectura de l'Ateneu, que ens permetran conèixer de més a prop els protagonistes de l'Eneïda.
Esperem que gaudiu dels capvespres a la romana.