GUISSONA ENFILA LA SEVA FESTA MAJOR

El programa de la Festa Major de Guissona 2019 ha presentat mig centenar de propostes d’oci i cultura, per gaudir d’uns dies festius igualitaris i per arribar a tots els públics.

DIMARTS 03 SETEMBRE 2019

 

El programa de la Festa Major de Guissona 2019 ha presentat mig centenar de propostes d’oci i cultura, per gaudir d’uns dies festius igualitaris i per arribar a tots els públics.

Grups com Roba Estesa i Ebri Knight, i l’Itinerant festival amb Blanca Ross i Marsal Ventura, protagonitzaran els concerts gratuïts del camp de futbbol 7 situat a la zona esportiva per aquesta Festa Major.

Com a novetat d’enguany, s’han traslladat els concerts de primera nit, amb Lasta Sanco i Pink Goats, a la plaça Major.

A la Plaça Bisbe Benlloch, s’hi podran escoltar i dansar les sardanes de la cobla Maravella, l’orquestra Vents de Riella i la cobla Tàrrega. A més a més podrem gaudir també de l’espectacle dels congeuts Quim Morales i  Xavier Pérez, humoristes del programa “La segona hora” de RAC 1.

Després de l’èxit dels últims dos anys, es repetirà la zona Nomad, aquesta vegada, de divendres a diumenge, situada a la Rambla Segadors, que un any més donarà vida al poble amb foodtrucks, market, concerts i activitats infantils, fent així matins i tardes d’esbarjo i de retrobades de la gent del poble.

Els gegants i campgrossos també són molt esperats pels més petits, que els podran gaudir a la cercavila inaugural i a la VII Trobada de gegants, on es veuran gegants i gegantons vinguts d’una dotzena de colles d’arreu de Catalunya.

Es repeteixen també, els vermuts al campanar, organitzats enguany pels “Kuartos ‘94”, donat l’èxit de públic que va tenir l’any passat l’activitat, en el dia de la patrona de Guissona.

El Margeners per la seva part, demostraran les seves habilitats castelleres amb una gran actuació, acompanyats dels Castellers de Badalona, Xiquets de Reus i Castellers de Lleida. Un any més, seran els encarregats dels actes commemoratius de la diada nacional de Catalunya que es durà a terme el mateix dia 11 de setembre a la plaça Francesc Macià.

El conjunt arqueològic oferirà una jornada de portes obertes i una visita guiada al conjunt, al mateix temps que presentarà el material que enguany s’ha recuperat del pou.

El dissabte, abans del partit de futbol, es farà el bateig dels pavellons municipals, i es farà un acte  per donar-los una nova nomenclatura; el pavelló petit es dirà 11 de setembre i el gran, 1 d’octubre.

Entre altres activitats, també es podrà gaudir del correfoc de Festa Major a càrrec de les Forces diabòliques de Sanaüja, la missa solemne, el Correbars organitzat pels joves de la vila, activitats infantis, balls de tarda, i el gran i esperat concert de l’orquestra Maravella que cada any omple el pavelló poliesportiu municipal.

Tota la programació es troba recollida al programa de Festa Major 2019, i en programes de butxaca que es poden trobar als comerços de Guissona i que han estat possible gràcies als col·laboradors. Tanmateix, en el programa també figura en format pdf per descarregar al web de l’Ajuntament de Guissona i, durant els dies de Festa Major, s’actualitzaran les xarxes (Facebook, twitter i Instagram) amb fotografies, novetats i canvis si n’hi ha.