GUISSONA ENGEGA EL PROGRAMA XERREM JUNTS/ES

El gener del 2022 començaran els grups de conversa en català amb l’objectiu de crear espais socials de trobada i comunicació de persones adultes per promoure l’ús de la llengua catalana entre la població de la nostra vila.

DIUMENGE 12 DESEMBRE 2021

 

Xerrem junts/es és un projecte socioeducatiu impulsat per  la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), que ofereix un espai de trobada per parlar i prendre contacte amb la llengua catalana i la comunitat lingüística a partir de la conversa, la interacció i la convivència dels grups que es vagin formant.

La proposta es dirigeix a persones que parteixen d’un desconeixement absolut del català, a les que tenen suficient comprensió però no l’han parlat mai o a persones que ja el parlen però tenen mancances de fluïdesa o de bagatge lingüístic.

Les persones voluntàries que dinamitzen els grups de conversa rebran una formació continua per part de la CAL i rebran manuals i guies amb contingut força extens i vari per a cada tipologia de grup. El projecte es durà a terme a l’Ateneu de Guissona i cada grup destinarà una hora i mitja a la setmana per conversar en català. Les sessions no tenen cap cost per als usuaris.

Els beneficis del projecte XERREM JUNTS/ES van molt més enllà de la millora en la competència oral bàsica de català, es fomenta i s’obté cohesió social, coneixement i estima del país, diàleg intercultural  i apoderament personal.

Si ets una persona catalanoparlant i vols ser voluntari/a per allotjar un grup de conversa pots trucar al 973 550 005 (ext.128) o bé enviar un correu a peeguissona@gmail.com.