GUISSONA ENGEGA UNA CAMPANYA PEL BON ÚS DELS VEHICLES VMP

La iniciativa va sorgir de la taula de cohesió que se celebra mensualment.

DIVENDRES 01 DESEMBRE 2023

Guissona ha detectat l’increment de vehicles VMP (Vehicles de Mobilitat Personal) i el mal ús que s’està fent d’aquests des de fa un temps. Ara, fa un pas més, i engega una campanya per a conscienciar a la població de les bones pràctiques per a l’ús d’aquests vehicles individuals de dues rodes.

La iniciativa va sorgir a la taula de convivència, interculturalitat i cohesió social, una taula formada per veïnes i veïns d’origen immigrant de Guissona, així com, de representants d’entitats i associacions de la vila, tècnics/es de l’Ajuntament i membres de l’equip de govern municipal. En aquesta, es va detectar que hi havia males pràctiques amb l’ús d’aquest vehicle i va sorgir la idea de fer uns vídeos en format Reel en diferents idiomes, que mostressin algunes de les normatives que s’havien de complir.

Des de l’àrea de comunicació en col•laboració amb l’àrea d’acció social, s’ha posat fil a l’agulla per dissenyar el format del vídeo i gravar-lo amb els i les protagonistes, que han estat persones adultes i menors de diferents comunitats, així com hi ha col•laborat la Guàrdia municipal de Guissona.

La tasca de gravació de vídeos ha estat encomanada al videògraf Marc Llorens Guim, que ha editat un total de vint-i-cinc vídeos en cinc idiomes diferents; búlgar, català, àrab, romanès i ucraïnès. L’objectiu és arribar a tota la població de Guissona, tenint en compte que aquesta te actualment més d’un 50% de la població d’origen estranger.

La primera proposta gràfica sortirà a les xarxes socials de l’Ajuntament el pròxim dilluns dia 4 de desembre i incidirà en el fet que les persones menors de quinze anys no poden fer ús d’aquest vehicle. En els següents vídeos, que sortiran setmanalment, es remarcarà que no es pot fer ús del VMP per dins del nucli urbà, que no es pot conduir amb auriculars, que val moderar la velocitat, i que és obligatori portar llum o reflectant quan se circula de nit.

 

Guissona, 1 de desembre de 2023.