GUISSONA ENTRA AL NOU SERVEI DECIDIM CATALUNYA DESPRÉS DE FORMAR PART DE LA PROVA PILOT

Un cop finalitzada la fase de pilotatge, el servei ha entrat en producció i ja s’ha demanat l’alta mitjançant el formulari d’alta a l’EACAT.

DIMECRES 16 NOVEMBRE 2022

Decidim Catalunya és un servei desplegat amb l’objectiu de recolzar un projecte comú de participació ciutadana. L’ajuntament de Guissona, i amb una estratègia comuna i coorganitzada des de la Xarxa de Governs Transparents, esdevenen fonamentals per l’objectiu comú de dur a terme el desplegament de polítiques de participació ciutadana i facilitant una eina d’extensió de la democràcia per al món local.

L’acompanyament institucional per part de les diputacions catalanes és clau per aquesta primera i la seva consolidació. Per al servei Decidim Catalunya, circumscrit a les demarcacions de Lleida i Tarragona, ambdues diputacions han fet un gran esforç per dotar de recursos els servies d’assistència municipals.

Gràcies als Ajuntament que han participat a la fase de pilotatge, entre ells el de Guissona, ha estat possible inaugurar el servei i impulsar, amb modèstia, la participació ciutadana al territori. El treball més intens i el suport institucional ha estat per part de la Diputació de Lleida, la Diputació de Tarragona i la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya. També hi ha participat, l’Ajuntament d’Alcover, de Lleida, de les Borges Blanques, de Tàrrega, de Riudoms, de Sort, de Tarragona, de Ponts, de Salou, d’Almacelles, de Mollerussa, de Deltebre, de Sant Carles de la Ràpita i de Balaguer.

Un dels grans reptes és posar a disposició de tots els ens locals, independentment de la seva grandària i recursos, de la plataforma Decidim i un model d’acompanyament pràctic i sostenible. Un altre repte pendent és la incorporació d’innovacions en el disseny, desenvolupament i seguiment dels mecanismes de participació ciutadana per garantir la inclusió de la diversitat de col·lectius de la societat (joves, dones, gent gran o persones nouvingudes).

Guissona, 16 de novembre de 2022.

Font: https://www.aoc.cat/blog/2022/disponible-el-nou-servei-decidim-catalunya/?utm_source=Blogs&utm_campaign=cd8b61179a-BUTLLETI_AOC&utm_medium=email&utm_term=0_6dab3def40-cd8b61179a-104979909