GUISSONA ES MOBILITZA PER VOTAR AL PROPER REFERÈDUM DE L’1 D’OCTUBRE

Des de fa uns dies, Guissonencs i Guissonenques s’estan mobilitzant en diferents actes per poder votar al referèndum del proper diumenge dia 1 d’Octubre.

DILLUNS 25 SETEMBRE 2017

Des de fa uns dies, Guissonencs i Guissonenques s’estan mobilitzant en diferents actes per poder votar al referèndum del proper diumenge dia 1 d’Octubre.

Des de que l’alcalde, Xavier Casoliva Pla, va signar el decret d'alcaldia donant suport al Referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya, convocat per a l'1 d'octubre, Guissona i Catalunya en el seu conjunt, s’han bolcat en múltiples activitats i actes festius per tal de donar suport a aquesta llei aprovada el passat 6 de setembre.

Pel que fa a Guissona, la primera convocatòria fou per part de la societat Civil a la plaça de l’Ajuntament, el passat dimecres dia 20 a les 9.00h del matí. En aquesta s’hi convocaven tots aquells ciutadans que volguessin acompanyar a l’alcalde, abans de declarar a Cervera, on era citat per la Fiscalia Superior de justícia, acusat de col·laborar en el referèndum de l’1 d’Octubre.

En aquest sentit, el mateix dia, es feia una crida a tots els Guissonencs i Guissonenques per anar a donar suport a Barcelona, on la guàrdia civil havia realitzat algunes detencions i varis registres a la Generalitat en l’operació mes gran contra l’1 d’octubre. Tanmateix, tots els ciutadans de Guissona que no hi podien anar, es reuniren compartint aquests moments a la plaça de l’Ajuntament a les 20.00h. En aquest acte, alguns Guissonencs, llegiren un manifest i les entitats de Guissona s’hi bolcaren tot donant suport amb  diverses activitats.

L’endemà dijous 21, i davant l’operació llampec a Barcelona de la Guàrdia Civil en quatre conselleries, altres organismes de la Generalitat , i alguna empresa privada que va acabar amb detencions i incautacions com els gairebé 10 milions de paperetes confiscades a Bigues i Riells, Esquerra Republicana i el Partit demòcrata de Lleida, demanaven als Ajuntaments de la província, que com a mostra de condemna a la brutal agressió de l’Estat, tanquessin les portes durant dos dies, de 11 a 12h del migdia. En aquest cas, Guissona també va tancar de cara al públic durant aquesta estona.

Òmnium i l’ACN convocaven el mateix dia, una empaperada massiva popular pels carrers de Guissona. Desenes de manifestants, es van reunir a les 20.00h del vespre davant el consistori, i es van repartir per enganxar cartells a façanes d’edificis i mobiliari urbà a favor del SÍ, incloent-hi l’Ajuntament, els col·legis municipals i l’oficina de correus, entre altres.

Per últim, ahir diumenge 24, va esdevenir l’acte organitzat per Òmnium Cultural i l’ANC a totes les places de Catalunya. La “Marató per la Democràcia”, una jornada festiva, transversal i participativa amb l’epicentre a la plaça de l’Ajuntament  on Margeners i la Colla gegantera de Guissona hi van portar a terme les seves activitats.

Davant tot, i malgrat l’ofensiva policial, el Govern de la Generalitat va publicar un nou web perquè els ciutadans puguin localitzar el col·legi electoral on podran votar l’1 d’octubre. A diferència d’altres cites electorals, a Guissona es podrà votar a la sala de plens del mateix Ajuntament.

 

    

 

 

 

#1O #1oct2017 #1octubre #Referèndum #guissona #votarem #lallibertatnoesjutja #democraciaja