GUISSONA ES SUMA AL DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER EN DIFERENTS ACTES

La façana de l’Ajuntament de Guissona es tenyeix de verd durant la setmana del 4 al 10 de febrer

DIMARTS 05 FEBRER 2019

La façana de l’Ajuntament de Guissona es tenyeix de verd durant la setmana del 4 de febrer.

Guissona s’ha volgut sumar una vegada més a commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer que té lloc el dilluns  4 de febrer. Per aquest motiu,  l’Ajuntament de Guissona ha acollit la idea que ha plantejat l’Associació Montse per al Càncer d’ il·luminar de color verd la façana de de l’Ajuntament del dilluns 4 i fins al diumenge 10 de febrer.

L’Associació Montse per al Càncer  afirma que “aquesta acció pretén fer una crida sobre aquesta malaltia i que cal continuar treballant per a poder reduir el seu impacte en la població”.

A més a més, el mateix dia, la Biblioteca ha acollit un acte per commemorar aquesta data. La Guissonenca Anna Pla acompanyada del músic local Ethan Barea, ha explicat de primera mà i en forma de microrelats, la seva experiència amb la malaltia. Aquesta activitat ha omplert la sala de la Biblioteca i ha fet emocionar a més d'una/a.

La data del 4 de febrer va ser instaurada per commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer l’any 2000 per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar a la societat, i d’aquesta manera poder avançar en la prevenció, la detecció precoç i en el tractament d’aquesta malaltia.

Val a dir que el càncer és una de les principals causes de mort tant a l’Estat Espanyol com al nostre territori. Un de cada tres homes i una de cada quatre dones seran diagnosticats d’un càncer al llarg de la seva vida. La incidència del càncer creix any rere any, i es pot convertir en els propers anys en la primera causa de mort per davant de les malalties cardiovasculars.