GUISSONA GAUDEIX D’UNA NOVA DIADA DE SANT JORDI TOT I LA PLUJA

La Diada de Sant Jordi va començar a Guissona passada per aigua, però al llarg del dia el cel es va anar destapant. Tot i això, un any més els carrers de Guissona es van omplir de llibres i roses per celebrar aquesta festa, una jornada on els llibreters i floristes viuen el seu dia més important de l'any.

DIMECRES 24 ABRIL 2019

 

 

La Diada de Sant Jordi  va començar a Guissona passada per aigua, però al llarg del dia el cel es va anar destapant. Tot i això, un any més els carrers de Guissona es van omplir de llibres i roses per celebrar aquesta festa, una jornada on els llibreters i floristes viuen el seu dia més important de l'any. A la plaça Major, l'epicentre de la Diada, les parades de llibres i roses van fer  possible que cap Guissonenc/a es quedés sense el seu regal.  A la plaça Bisbe Benlloch, la parada de la llibreria local es va traslladar al local del centre catòlic.

Alguns dels punts de venda van anar a càrrec d'entitats, associacions i escoles que van aprofitar l'ocasió per recollir diners i tirar endavant els seus projectes. Com és habitual, la rosa vermella va estar la més venuda però, un any més, les roses grogues també van tenir un gran protagonisme, així com els llibres del procés català.

Paral·lelament a la primera meitat de la jornada, els alumnes de FEDAC Guissona es van traslladar a la Fundació assistencial, per representar als avis, l’obra de teatre de la Llegenda de Sant Jordi, i així van poder gaudir plegat d’una Diada més especial.

La tarda va deixar veure el sol entre escletxes, que va permetre realitzar l’espectacle d’animació infantil “L’agenda de Sant Jordi”, a càrrec de la companyia TOP GUAY, i que va reunir a un centenar d’infants que van cantar i ballar amb els seus protagonistes.

Posteriorment a la plaça major s'hi va portar a terme la segona trobada de poesia de proximitat amb un èxit absolut de participació. Una quinzena d’artistes locals, van fer una lectura de poemes, que van ser musicalitzats pels alumnes de l’Escola Municipal de Música Josep Maria Llorens i Cisteró, i per l’acordionista Guissonenca M. Mercè Secanell.

 

 

 

 

 

 

sant jordi