GUISSONA GAUDEIX DEL CARNAVAL

Des de primera hora del matí, els membres de l’Associació Gastronòmica LA MANDUCA van començar a preparar la truita de patates gegant, una truita de patata i ceba feta amb més de 250 ous, que es va repartir al migdia entre tots els assistents de les activitats programades a la Plaça Major.

DIMECRES 26 FEBRER 2020

 

Guissona, 22 de febrer de 2020

 

El passat dissabte 22 de febrer, la festa i la disbauxa van omplir durant tot el dia dels carrers de Guissona.

Des de primera hora del matí, els membres de l’Associació Gastronòmica LA MANDUCA van començar a preparar la truita de patates gegant, una truita de patata i ceba feta amb més de 250 ous, que es va repartir al migdia entre tots els assistents de les activitats programades a la Plaça Major.

També des de la seva obertura, els comerços de Guissona - després de més de deu anys de no fer-ho – es van tornar a disfressar, comprar als comerços de la vila era descobrir una nova disfressa, darrera els comerciants s’hi amagaven dimonis, pallassos, biquings, el Mic, ... i molts personatges més. Una batucada matinal va acompanyar als nens i nenes a passejar-se pels diferents comerços de la vila i descobrir que s’amagava a cadascun d’ells.

A la plaça va tenir lloc el Carnaval Infantil, com a jurat del Carnaval enguany hi ha participat els membres de l’interampa: Marta Castells, de l’Escola Ramon Estadella i Torradeflot; Esther Cuñat, de l’Escola Ramon Faus i Esteve; Stefan Vasile, de la FEDAC Guissona; Míriam Balart, de la Llar d’Infants Patufet i Tere Maestro, de l’INS Guissona

43 nens i nenes van participar de la desfilada de disfresses infantils en categoria individual, essent el tercer premi per ONA VERDES vestida de BOLA DE PARIS i a qui es va obsequiar amb un lot de llibres de la col·lecció GUISSONA, HISTÒRIES  DE CONTE; el segon premi d’aquesta categoria fou per ELOI SERRA FONOLL vestit de MUSSOL i que va guanyar amb un berenar per a tres persones i el primer premi de categoria individual infantil va ser per  MAX VERDÉS vestit de TRANSFORMER que va guanyar una entrada al Tibidabo.

Enguany a la desfilada infantil també s’hi va incorporar la categoria comparsa amb grups de 2 a 6 participants, en la que hi van participat 10 grups. El jurat va atorgar el tercer premi a la comparsa formada per RAISA BLAJ i RENATA BLAJ vestides de genet i cavall obsequiant-los amb un berenar en una pastisseria-cafeteria local, el segon premi ha estat per  ARLET MARTÍNEZ I JANA CASOLIVA vestides de DOBI, guanyadores d’una entrada per cada participant al laberint del BLAT DE MORO de CASTELLSERÀ i el primer premi fou per SORAIA BATLLE I JAUME OLIVET vestits de MISSIÓ ESPACIAL guanyadors d’una entrada i un sopar al LABERINT DEL BLAT DE MORO DE CASTELLSERÀ

Després del descans del migdia a les 6 de la tarda va tenir lloc la concentració de comparses a la Rambla dels Segadors, just davant de la Fundació, enguany 12 comparses han participat al Carnaval de Guissona, amb un total de 473 participants, un record de participació a la vila de Guissona. Participen a la rua els tres centres educatius de la vila, l’Agrupament Escolta Bella Iesso, la Fundació BonArea assistència i alguns grups de joves de la vila.

En aquesta edició el jurat de la rua ha estat format per ANGI LÓPEZ (Modista), JULIA SANGÈS (Ceramista i membre de l’Associació de Comerciants), VERÒNICA SERRULLA (Regidora), CLÀUDIA SÀNCHEZ (Coreògrafa – Ed+) i FLOR MORENO (Coreografa – Ed+)

Enguany hi ha hagut dues categories de comparses: amb carrossa i sense.

En la categoria COMPARSA AMB CARROSSA hi han participat 6 comparses. El segon premi en aquesta categoria valorat en 200€ fou per CASINO FUNDACIO (Fundació BonÀrea Assistència) i el primer premi en aquesta categoria valorat en 300€ fou per la comparsa ELS RASPUTINS. I va obtenir menció especial FAUS AL PAIS DE LES MERAVELLES (Escola Ramon Faus i Esteve)

En la categoria COMPARSES hi participaren 5 colles. El segon premi en aquesta categoria valorat en 100€ fou per ESTADELLA EN COLORS (AFA ESCOLA RAMON ESTADELLA). El primer premi en aquesta categoria valorat en 200€ fou per (:/&H7P5, vestits d’extraterrestres i la menció especial per Saga Harry Potter.

I finalment, amb l’objectiu de promoure la participació s’ha incorporat el premi per a la COMPARSA JUVENIL, de joves entre 12 i 18 anys, per promoure la seva partipació, amb un únc grup d’inscrits, ELS PRINCESOS que han obtingut un premi de 100€

Enguany la festa de CARNAVAL, arribada de comparses, lluïments i sopars de colles s’ha traslladat a la plaça Bisbe Benlloch, donant vida al nucli històric de la vila, la festa s’ha acabat al Centro – local dels Margeners – amb música a càrrec del grup Ruc’n’roll i del Ponsi DJ que han allargat la festa fins a la matinada.