GUISSONA, GAUDEIX I VIU A FONS LA FESTA DEL CARNAVAL

L’activitat principal es va centrar a la tarda, quinze comparses i gairebé 400 participants van gaudir de la desfilada de comparses que es va iniciar a dos quarts de 6 de la tarda. Una desfilada en la que hi havia de tot: caníbals, pallassos, mags, drag queens, barrufets, retallats, musicals com Grease i Fama, la caixa verda del reciclatge, pingüins i grups de música com LMFAO.

DIMARTS 12 FEBRER 2013

Divendres, tret de sortida al Carnaval

Aquest 2013, el tret de sortida de la festa del Carnaval el va donar el divendres a la tarda l’espectacle de carrer d’Alea Teatre, Dell’Arte”. En aquest espectacle una gran diva, vestida amb una faldilla gegant es passeja per Guissona acompanyada de xanquers, que representaven els personatges més coneguts de la comèdia de l’art Pantalone, Il Dottore, Isabelle, Arlequín, Arlequina, Pierrot, Brigella, Politxinella.

Un imponent seguici pel Rei Carnestoltes que va arribar a Guissona per saludar als més petits de la vila i preparar-los per la festa que els esperava l’endemà.

Dissabte, del matí i fins al vespre, tot s’hi val

Els més matiners del dissabte van ser els membres de l’Associació Gastronòmica “La Manduca”, aquests, enguany s’havien marcat un gran repte, fer una truita de més de dos-cents ous. Així doncs, l’espectacle estava servit i la Manduca a les 2 del migdia va servir aquesta imponent truita!!

A les 11 es va iniciar el concurs de truita de patates, enguany la millor truita va ser per l’Associació de Famílies de Guissona, el premi a la millor truita, va ser per l’Associació de Famílies de Guissona, el de millor representació per l’Associació de Dones Nèvia i el premi a la pitjor truita se’l va emportar La Manduca.

L’activitat infantil va començar a 2/4 de 12 amb la cercavila de la geganta tieta, disfressada amb un antifaç de carnestoltes i acompanyada de tots els capgrossos amb els vestits intercanviats i també amb antifaç nou per l’ocasió.

L’espectacle DE VIATGE d’Alea Teatre va omplir la plaça major de disfresses i de color, mentre les truites s’anaven coient, els més petits van gaudir ballant cançons d’arreu del món.

Tot i això, l’activitat principal es va centrar a la tarda, quinze comparses i gairebé 400 participants van gaudir de la desfilada de comparses que es va iniciar a dos quarts de 6 de la tarda.

Una desfilada en la que hi havia de tot: caníbals, pallassos, mags, drag queens, barrufets, retallats, musicals com Grease i Fama, la caixa verda del reciclatge, pingüins i grups de música com LMFAO.

A més, els regidors van obrir la Rua portant a Guissona les màscares més boniques del Carnaval de Venècia i sobre una carrossa que recordava la plaça Sant Marco.

El jurat de la rua de comparses format per la regidora Pilar Serentill; la Montse Esteve, de l’Escola de Dansa Montse Esteve; la Carme Martin, de l’Associació de Dones Nèvia i la Rosa Turull i l’Assumpció Torres de l’Associació de Comerciants de Guissona.

Les comparses guanyadores van ser GREASE, en tercer lloc; CANNIBALS DESWERTGONYITS ES MENGEN L’EDUCACIÓ, en segon lloc; i en primer lloc, BAR-KARNAL, la Comissió de la Bacanal.

Totes les comparses es van emportar una espatlla de pernil, la segona i la tercera un pernil i la primera un cap de setmana en un Alberg de la Xarxa d’Albergs de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

A més, la Brigada va fer una sardinada popular amb més de 800 sardines repartides entre els assistents a la Festa.

La festa va continuar amb sopar i marxeta al Casal Jove, a càrrec de la Colla dels Kuartos de Segle.