Guissona ha celebrat aquest cap de setmana la XVIII Festa de la Teranga amb un gran èxit de participació

Aquest cap de setmana, Guissona ha acollit la XVIII Festa de la Teranga. Aquest any, com a novetat la Festa ha durat tres dies i va tenir el punt de partida, el dissabte, amb la inauguració i presentació de la Jornada per part de les autoritats participants.

DILLUNS 25 JULIOL 2016

Aquest any com a novetat la XVIII Festa de la Teranga ha durat tres dies i va tenir el punt de partida, el dissabte,  amb la inauguració i la presentació de la Festa que va comptar amb la presencia de l’Alcalde de Guissona i President del CCS,  Sr. Xavier Casoliva, amb la participació de tres ministres del Senegal: l’Excma. Sra. Khoudia Mbaye, Ministra de Promoció de la Inversió, Societats i desenvolupament del Senegal, l’Excm. Sr. Seydou Gueye, Ministre i Portaveu del govern de Senegal i  l’Excm. Sr. Diène Farba Sarr, Ministre de Renovació Urbana, habitatge i Qualitat de Vida, així com també, l’Ambaixador de Senegal a Madrid, el Sr. Abdou Salam Diallo, Vicepresidenta i consellera del CCS, la Sra. Rosa Ribas, la Diputada Provincial, la Sra. Marta Huguet i representants de la CAG.

Posteriorment a la inauguració de la Jornada, van tenir lloc diverses conferències en relació  a les estratègies i oportunitats d’inversió al Senegal. A continuació, el dinar de germanor, una mostra gastronòmica de la cuina senegalesa. I a la nit, un concert i un sopar de gala.

El diumenge la festa va continuar amb un seguit de conferències  en relació a la presentació del projecte  sobre la construcció d’habitatges al Senegal, amb la participació dels diferents patrocinadors, impulsors i responsables del projecte. I dilluns, últim dia de la Festa de la Ternaga d’enguany, les diferents autoritats senegaleses acompanyades per les autoritats locals i representants de la CAG van realitzar una visita per les instal·lacions de l’empresa agropecuària. En acabar, va tenir lloc una visita i reunió a l’Ajuntament de Guissona. I la festa va cloure amb una trobada al local de l’Associació amb una cerimònia de cloenda.

La festa de la Teranga, paraula wòlof que vol dir país de l’hospitalitat, vol ser una mostra d’agraïment per l’acolliment que les persones  d’origen senegalès han rebut de la població de Guissona i de les comarques veïnes. És una festa que s’organitza des de la Unió de la Comunitat Senegalesa de la Segarra i l’Urgell, amb el suport de l’Ajuntament de Guissona, el Consell Comarcal de la Segarra i altres institucions. L’Associació va ser creada l’any 1999 amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura i tradicions senegaleses.

La Segarra té actualment 483 persones d’origen senegalès, de les quals 402 viuen actualment a Guissona. 

.