GUISSONA HA FORMAT EN IGUALTAT DE GÈNERE ALS CÀRRECS ELECTES DE LA POBLACIÓ

L’objectiu de la formació era conèixer quines són les obligacions de les administracions locals en matèria d’igualtat d’oportunitats de dones i homes, en matèria de no discriminació, i matèria d’erradicació de la violència masclista.

DIMARTS 18 JUNY 2024

Des de la regidoria d'Igualtat i feminismes es creu necessari que els càrrecs electes de l'administració local han de conèixer quina és la implantació i aterratge vigent en matèria d'igualtat d'oportunitats de dones i homes, així com el principi de no discriminació, la prevenció i abordatge de la violència masclista en tots els àmbits.

Per això els regidors i regidores de l’Ajuntament de Guissona s'han estat formant durant 4 hores, els dilluns dies 10 i 17 de juny amb l’objectiu de conèixer quines són les obligacions de les administracions locals en matèria d’igualtat d’oportunitats de dones i homes, en matèria de no discriminació, i matèria d’erradicació de la violència masclista. També s’ha donat a conèixer les eines de les quals ha de disposar l’Ajuntament: el Pla d’Igualtat, el Pla LGTBI, el protocol de prevenció i abordatge d'assetjament sexual i per raó de sexe, i els Plans Estratègics de polítiques de Dones. Finalment, s’ha fet èmfasi en quines són les raons de base per al desenvolupament de les polítiques feministes.

La formació ha anat a càrrec de l'empresa PERSPECTIVA DE GÈNERE amb Maite Ojer i Blasi al capdavant.

Les sessions es van obrir també a tot el personal de l’Ajuntament de Guissona amb la voluntat de fomentar les polítiques d’igualtat de gènere, per crear consciència en la societat i proposar estratègies de treball en els diferents àmbits.

 

Guissona, 18 de juny de 2024