Guissona i Torrefeta i Florejacs han presentat la seva oposició a la investigació d’hidrocarburs a la Segarra.

Tots dos consistoris presenten al•legacions perquè creuen que hi ha una manca d’informació de cara als afectats i la participació de la societat civil en poder opinar sobre aquest aspecte.

DILLUNS 03 DESEMBRE 2012

Guissona i Torrefeta i Florejacs han presentat la seva oposició a la investigació d’hidrocarburs a la Segarra.

Guissona.- Guissona i Torrefeta i Florejacs, tot dos municipis, han presentat una moció la qual  presenta oposicions davant la petició d’investigació d’hidrocarburs a la Segarra ja que consideren que és una afectació pel territori de la comarca i municipis en concret pel que afecta als termes municipals de Torrefeta i Florejacs, i Guissona.

Tots dos consistoris presenten al·legacions perquè creuen que hi ha una manca d’informació de cara als afectats i la  participació de la societat civil en poder opinar sobre aquest aspecte.  Consideren que davant qualsevol proposta d’afectació que condicioni el territori i la vida dels què hi habiten, prèvia a la seva aprovació, s’ha d’assegurar un correcte procés d’informació pública a tots els possibles afectats per a cercar el consens social necessari, la major protecció ambiental i el respecte pels ciutadans i ciutadanes de la Segarra, així com el seu medi ambient i paisatge. Creuen que això no s’ha fet i, a més, és necessari que es faciliti també la participació de les entitats cíviques d’àmbit comarcal que són especialment sensibles a aquests aspectes.

Les al·legacions presentades per escrit reclamen que es considerin com a part interessada a tots els efectes i s’informi de totes les incidències, resolucions i tràmits corresponents. I, en el cas que es considerin les al·legacions que s’acordi la denegació dels permisos d’investigació d’hidrocarburs sol·licitats.

 

Finalment, tots dos consistoris expressen que si es manté la seva petició, s’obri un procés d’informació i participació pública respecte les afectacions socials, econòmiques, sanitàries, alimentàries, paisatgístiques i ambientals del projecte.

 

Dilluns, 3 de desembre de 2012

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat