GUISSONA IMPULSA LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA AMB LA NOVA EINA “DECIDIM GUISSONA”

Decidim Guissona neix amb l’objectiu de facilitar i potenciar la participació ciutadana en els afers municipals vinculant així als guissonencs i guissonenques en els processos de presa de decisions.

DILLUNS 01 MARÇ 2021

 

 

Aquest mes de març es posa en marxa a Guissona una nova eina de participació ciutadana: Decidim Guissona, a través de la pàgina web decidim.guissona.cat

Decidim Guissona neix amb l’objectiu de facilitar i potenciar la participació ciutadana en els afers municipals vinculant així als guissonencs i guissonenques en els processos de presa de decisions. Des de l’àrea de participació ciutadana de l’Ajuntament de Guissona es posa en marxa la nova eina digital 'Decidim', a través de la qual vehicularan, a partir d’ara, tots els processos participatius que impulsi el consistori.

Un dels objectius d’aquesta nova plataforma telemàtica és promoure el debat, afavorir el seguiment dels processos participatius i facilitar la presentació de propostes.

La plataforma Decidim Guissona ofereix diferents possibilitats a la ciutadania: rebre informació, fer propostes que altres veïns i veïnes podran comentar, comentar propostes formulades per altres persones, adherir-se a aquestes propostes, votar en processos participatius i seguir-ne la seva evolució, entre altres.

Decidim Guissona tot just comença ara a dotar-se de contingut amb la creació d’un primer procés. La plataforma s'anirà enriquint dia a dia amb la implicació dels guissonencs i de les guissonenques. Ara bé, per poder participar en els processos que s’impulsin des de l’Ajuntament, cal registrar-s’hi. Us hi podeu donar d’alta a la pàgina www.decidim.guissona.cat o bé directament a través del web municipal www.guissona.cat. En aquest ENLLAÇ trobareu indicacions per poder registrar-vos amb èxit. Qualsevol usuari podrà presentar propostes, però la votació d’aquestes es limitarà a les persones empadronades a la nostra vila.

La Partida pressupostària 2021 serà el primer gran procés de participació vilatana que s’impulsi a través d’aquesta eina. Ja es pot consultar informació sobre aquest a Decidim Guissona (decidim.guissona.cat). A més, des de la regidoria de participació ciutadana s’ha promogut una presentació d’aquesta plataforma pel proper 11 de març a les 19 hores, aquesta es farà en format presencial a la Sala de Plens (aforament limitat) i online a través de l’enllaç: https://meet.jit.si/DecidimGuissona. El Govern local ha destinat una quantia de 25.000 euros per a aquesta primera proposta. Els vilatans i vilatanes podran escollir a què volen destinar aquest import a través d’aquesta nova plataforma digital. Aquest primer procés participatiu totalment digital servirà perquè la ciutadania decideixi un conjunt d’inversions i actuacions que s’inclouran en el Pressupost municipal del 2021.

 

Àrea de Comunicació
Guissona, 1 de març de 2021