Guissona inaugura el nou dipòsit d’aigua de 1.000 m3 i incrementa la disponibilitat d’aigua del municipi

Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 272.300 euros, finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua, el Departament de Governació i el consistori local Quan entri en funcionament aquest nou equipament, Guissona disposarà d'un total de 2.600 m3 d'aigua, fet que suposarà una reserva d'aigua per a la població de gairebé dos dies i mig

DIMARTS 24 MARÇ 2009

El passat dissabte 21 de març s’inaugura el nou dipòsit d’aigua potable de Guissona. Aquest acte començarà a les 12 del migdia i anirà a càrrec de l’alcalde del municipi, Josep Cosconera, el gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua, Adolf Martínez Mas i el responsable de l’ACA de la demarcació territorial de Lleida, Josep Manuel Pasqual.

 

Aquesta actuació, adjudicada a l’empresa Sorea, ha tingut un cost superior als 272.300 euros –finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua, el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i el propi Ajuntament de Guissona- i permetrà millorar la garantia d’abastament del municipi.

 

Les obres han consistit en la construcció d’un nou dipòsit de formigó i de planta circular, amb un volum de 1.000 m3 i en l’edificació d’una caseta amb un equip de cloració automàtica en continu i un dispositiu de telecontrol que proporciona dades en temps real i avisa de qualsevol alteració que es pugui produir a la instal·lació.

 

El dipòsit rep aigua des de dues fonts d’abastament diferents, per una banda des de la xarxa en alta de Gestió d'Aigües de la Segarra (GAS) i per l’altra dels pous de Guissona.

 

Actualment el nou dipòsit ja disposa de tots els mecanismes instal·lats per al seu funcionament, però encara no està operatiu ja que falta desenvolupar el recobriment interior. S'espera que aquest recobriment estigui enllestit ben aviat i es preveu que el nou equipament entri en funcionament en breu.

 

Fins ara Guissona disposava de dos dipòsits de formigó, amb capacitat per 600 m3 i 1.000 m3. Amb la connexió que es va fer a principis de mes entre els tres dipòsits, el municipi disposarà d'un total de 2.600 m3 d'aigua -quan entri en funcionament el nou dipòsit- fet que suposarà una reserva d'aigua per a la població de gairebé dos dies i mig, complint amb les normatives actuals que estableixen un ordre de dos dies de reserva d'aigua.