Guissona inaugura el nou dipòsit d’aigua de 1.000 m3 i incrementa la disponibilitat d’aigua del municipi

  1. Inici
  2. /
  3. actualitat
  4. /
  5. noticies
  6. /
  7. Guissona inaugura el nou...
'

El proper dissabte 21 de març s’inaugura el nou dipòsit d’aigua potable de Guissona. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 272.300 euros, finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua, el Departament de Governació i el consistori local Amb aquest nou equipament, Guissona disposarà d’un total de 2.600 m3 d’aigua, fet que suposarà una reserva d’aigua per a la població de gairebé dos dies i mig

El proper dissabte 21 de març s’inaugura el nou dipòsit d’aigua potable de Guissona. Aquest acte començarà a les 12 del migdia i anirà a càrrec de l’alcalde del municipi, Josep Cosconera, el gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua, Adolf Martínez i el responsable de l’ACA de la demarcació territorial de Lleida, Josep Manuel Pasqual.
 
Aquesta actuació, adjudicada a l’empresa Sorea, ha tingut un cost superior als 272.300 euros –finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua, el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i el propi Ajuntament de Guissona- i permetrà millorar la garantia d’abastament del municipi.
 
Les obres han consistit en la construcció d’un nou dipòsit de formigó i de planta circular, amb un volum de 1.000 m3 i en l’edificació d’una caseta amb un equip de cloració automàtica en continu i un dispositiu de telecontrol que proporciona dades en temps real i avisa de qualsevol alteració que es pugui produir a la instal·lació.
 
El dipòsit, que ja està en servei, rep aigua des de dues fonts d’abastament diferents, per una banda des de la xarxa en alta de Gestió d’Aigües de la Segarra (GAS) i per l’altra dels pous de Guissona.
 

Fins ara Guissona disposava de dos dipòsits de formigó, amb capacitat per 600 m3 i 1.000 m3. Amb la connexió que es va fer a principis de mes entre els tres dipòsits, el municipi disposarà d’un total de 2.600 m3d’aigua, fet que suposarà una reserva d’aigua per a la població de gairebé dos dies i mig, complint amb les normatives actuals que estableixen un ordre de dos dies de reserva d’aigua.