GUISSONA INAUGURA L’AMPLIACIÓ DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

Un nou espai que ha estat possible gràcies a una inversió de 10.000 euros i que fa que l’Escola pugui comptar amb tres aules més, un espai d’administració i una sala d’audicions amb capacitat per a més de cent persones.

DIMARTS 26 NOVEMBRE 2019

 

En motiu de la Festa de Santa Cecilia l’Escola Municipal de Música de Guissona va inaugurar l’ampliació de les seves instal·lacions a l’edifici de la Fassina. Aquesta inauguració es va portar a terme a la tarda amb un taller d’Aquafonia obert a tothom i al vespre amb l’acte més institucional musicalitzat pels alumnes de nivell mitjà.

Guissona compta amb Escola Municipal de Música des del curs acadèmic 1989-1990 ubicada a la plaça del Vell-Pla núm 1, ocupant dues plantes de l’edifici de la Casa de Cultura.

En els seus inicis l’Escola comptava amb 56 alumnes i 5 professors,  des d’aleshores, el número d’alumnes ha anat augmentant, arribant aquest curs 2019-2020 a 211 alumnes i 15 professors.

En aquests moments l’Escola compta amb una orquestra de 55 alumnes, a més de conjunts de corda, flautes i guitarres.

Aquest increment exponencial de l’alumnat va fer plantejar a l’anterior equip de govern la necessitat de buscar un nou espai, que permetés ampliar el número d’aules de l’Escola de Música, fou aleshores que es va pensar amb la Fassina, atès que aquest edifici proper a l’Escola de Música, tenia la segona planta ocupada provisionalment per l’Ateneu, que en breu podria comptar amb les seves instal·lacions totalment renovades.

Així doncs, es va posar fil a l’agulla i durant tot l’estiu s’ha treballat en el condicionament de la segona planta de La Fassina: pintura, mobiliari, redistribució, ... amb una inversió total de 10.000 euros, gràcies a la qual l’Escola pot disposar d’un nou espai on treballar més còmodament amb els diferents grups d’alumnes. Un espai que compta amb l’oficina d’atenció al públic, tres aules i la sala Bach dedicada a audicions i concerts.

Guissona, 22 de novembre de 2019