GUISSONA INICIA ELS CAPVESPRES A LA ROMANA

Ja per setè any consecutiu, avui dilluns, a les 19.30h s’inicien els capvespres a la romana. La Celebratio Ludi Iessonensis és la cercavila que dóna el tret de sortida a les activitats prèvies al XIV MERCAT ROMÀ que es celebrarà el proper dissabte, 17 de juliol, enguany emmarcat en l’eix temàtic del Mite d’Ariadna

DILLUNS 12 JULIOL 2010

 

Ja per setè any consecutiu, avui dilluns, a les 19.30h s’inicien els capvespres a la romana. La Celebratio Ludi Iessonensis és la cercavila que dóna el tret de sortida a les activitats prèvies al XIV MERCAT ROMÀ que es celebrarà el proper dissabte, 17 de juliol, enguany emmarcat en l’eix temàtic del Mite d’Ariadna teatralitzat pels 4 gats amb tres actes que es portaran a terme al llarg de tot el dia i que clouran amb l’espectacle de l’Escola de Dansa Montse Esteve.

Enguany, la Celebratio Ludi Iessonensis a més de comptar amb la presència dels tres gegants de Guissona, vestits de romans per l’ocasió i dels Margeners de Guissona que portaran el ritme a una rua que comptarà amb una grata sorpresa, que ens acompanyarà durant tot el recorregut.

A les 10 del vespre s’inicien les activitats nocturnes, avui amb l’obra de teatre “Espases, espases, espases” a càrrec dels alumnes de l’Institut de Guissona.
 
Dimarts, s’inicien les activitats a dos quarts de set de la tarda a la plaça de capdevila amb els tallers de reconstrucció històrica, enguany sota el títol FES-TE UNA LLÀNTIA, els participants al taller elaboraran una llàntia com feien els romans i se l’emportaran a casa. Aquest taller, també es farà dimecres i per participar-hi cal fer la inscripció a l’Oficina de Turisme.
 
Al vespre arriba la Música amb Els Stompers & Celtic Caos, un grup de músics i ballarins ens porten l’ambient càlid i engrescador d’una taverna irlandesa al gran escenari, perquè tothom gaudeixi de la vetllada de la millor manera possible amb els balls populars irlandesos i les seves cançons..
 
Dimecres, arriba el torn del cinema històric amb Àgora, el drama històric estrenat durant el 2009.
 
I dijous, el gran banquet romà, celebrat en motiu de l’arribada a la nostra vila del Cèsar i la Cleòpatra, preparat per l’Associació Gastronòmica La Manduca i servit pels Margeners de Guissona, un banquet en el que a més hi participen Les Forces Diabòliques de Sanauja, l’Escola Municipal de Música i l’Escola de Dansa Montse Esteve, un banquet amb una capacitat de 250 places, en el que tothom ha d’anar vestit de romà i en el que tothom ha de lluir una corona de flors feta per l’Associació de Comerciants de la nostra vila (Inscripcions a l’oficina de Turisme)
 
I com a novetat, enguany els Capvespres a la Romana s’allarguen un dia més i continuen fins divendres, divendres a les 11 de la nit un espectacle en honor als déus preparats per l’ocasió pels Un, dos, tres, kuà. Un espectacle amb llum, so i molt de ritme que no ens deixarà indiferents. Aquest espectacle clourà els capvespres a la romana i donarà pas al Mercat Romà.
 
Enguany, el dissabte es celebra la XIV edició del Mercat Romà, que comptarà amb més de cinquanta parades provinents d’arreu de Catalunya i una vintena de paradistes de la nostra vila, una jornada en la que retornarem al nostre passat romà. Amb la desfilada de les tropes del Cèsar, del seguici de la Reina Cleòpatra, els seus discursos, amb la representació del Mite d’Ariadna a càrrec d’Els Quatre Gats, amb música d’Arpa, desfilada d’esclaus, la ja tradicional tercera cursa de quàdrigues i moltes sorpreses més que ens portaran fins a les 10 del vespre, a gaudir de l’espectacle de cloenda a càrrec de l’Escola de Dansa Montse Esteve.
 
Veniu i gaudiu al màxim de les activitats que aquesta setmana uns hem preparat a la nostra vila.

Ave Iesso!