Guissona inicia la seva setmana més cultural i festiva.

Aquest dilluns, Guissona es transforma per una setmana en la ciutat romana de Iesso, amb un munt d’activitats cultural i festives per tots els públics.

DILLUNS 16 JULIOL 2012

Guissona inicia la seva setmana més cultural i festiva.

Guissona.-  Aquest dilluns, Guissona es transforma per una setmana en la ciutat romana de Iesso, amb un munt d’activitats cultural i festives per tots els públics. Enguany, totes les activitats del Mercat Romà s’han fet des de la participació popular i gràcies a la col·laboració d’entitats i associacions de la vila.


La pista americana i l’Escola de Legionaris fan que aquesta edició del Mercat Romà tinguin un component especial per la població jove. La desfilada del Cèsar i la Cleòpatra es trasllada a la tarda.

 

La jornada començarà amb la rua d’inauguració dels capvespres a la romana, avui a les 19.30h, una cercavila en la que hi participen tots els gegants de Guissona vestits de romans per l’ocasió i en la que podem conèixer l’únic capgrós romà de la nostra vila “El Parra”. Al vespre, arribaran el Cèsar i la Cleopatra a inaugurar els actes dels capvespres a la romana, a continuació els nois i noies del grup de teatre ens representaran Amfitrió de Plaute.

 

El dimarts arriba la música amb el quartet de country, blues, gospel i ragtime DED GRANDAD i el dimecres, cinema amb IRA DE TITANES.

 

Atès que HÈRCULES és l’eix conductor del MERCAT ROMÀ d’enguany, el sopar romà de dijous girarà entorn d’aquest semidéu, traslladant-nos en un ambient sobri i auster. Les entrades del sopar romà, per 200 persones, es van exhaurir a principis de la setmana passada, l’Associació Gastronòmica la Manduca és qui prepara aquest sopar romà, un sopar que s’ha convertit en l’atractiu principal dels capvespres a la romana.

 

I divendres, arriba el torn del grup de percussió Un, dos, tres, kuà aquest ens presenta presentarà un espectacle sorprenent inspirat en els monstres de la mitologia hercúlia, on vestuari, escenografia, il·luminació i interpretació es fonen amb la música més trepidant.

 

Dissabte, Guissona celebra el XVI MERCAT ROMÀ DE IESSO, totes les activitats que es porten a terme durant el dia – que no són poques – giraran en torn d’aquest semidéu.

Durant tot el dia trobarem música, teatre, degustacions, tallers infantils, contes... a càrrec de diferents entitats de la vila.

I enguany, l’escola de legionaris i la pista americana, tindran un component especial de diversió, per la població jove, que gaudirà especialment d’aquesta edició del Mercat Romà.

 

En aquesta edició del Mercat Romà, la desfilada triomfal del Cèsar i de la Cleòpatra es trasllada a la tarda, una desfilada en la que s’estrena la porta sud-oest de la ciutat, a la zona de l’Ateneu, per on entraran els senadors, legionaris i l’imponent seguici de la reina Cleòpatra.

 

Dilluns, 16 de juliol de 2012

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat