GUISSONA JA TÉ A PUNT LA PROGRAMACIÓ DE SANT JORDI

Sessions de contes, presentacions de llibres, tallers, sardanes..., i un seguit de propostes culturals que ompliran tota la setmana.

DIMARTS 11 ABRIL 2023

GUISSONA ha reservat un seguit d'activitats culturals per viure-les entorn de la SETMANA DE SANT JORDI. Sessions de contes, presentacions de llibres, tallers, sardanes..., i un seguit de propostes culturals que ompliran tota la setmana.

 

 La programació de Sant Jordi s'engegarà a Guissona el divendres catorze d'abril a les set de la tarda i al Teatre Municipal Ateneu de Guissona. En aquesta jornada el poeta de Guissona Jordi Pàmias farà entrega dels premis corresponents a la vintena edició del premi Jordi Pàmias de poesia, en un acte musicalitzat pel conjunt de vent de l'Escola Municipal de Música i dirigit per l'Escola de Teatre La Caserna.

 

Les activitats seguiran el dilluns disset, amb sessió de contes a la Biblioteca; dimarts amb un taller de lettering per a persones adultes i el  dimecres amb una sessió de guitarra i pintura a la Biblioteca, amb Lluc Maduell i Antola Guilera. El dijous vint, arriba el torn d'en Julio Basulto, que des del Pla Educatiu d'Entorn ens porta una xerrada sobre esmorzars i berenars saludables; l'activitat segueix el divendres al vespre a l'Ateneu de Guissona, on es presenta la superproducció segarrenca, l'Espill Encantat, una proposta de teatre-musical liderada pel Conservatori de Cervera i l'Escola Municipal de Música de Guissona, amb la participació de la Jove Companyia de Dansa Montse Esteve, dels Geganters de Guissona i de la Colla Castellera Els Margeners de Guissona.

El dissabte vint-i-dos començarà amb una sessió de creació de galetes de Sant Jordi, promoguda des del Centre Catòlic, en la que decorarem un cor, una rosa i un llibre; després es presentarà el nou volum de la col·lecció GUISSONA: HISTÒRIES DE CONTE, un nou llibre del Piteu i la Llúcia, amb noves històries que enguany transcorreran a l'Ateneu de Guissona. La presentació es farà al Saló Rosa de l'Ateneu, un dels escenaris del conte El Llapis Oblidat. Seguint amb les presentacions a la tarda, es presentarà el llibre sobre la refundació de Guissona del segle XI al XIII, A CELO AD ABISSUM, per part del guissonenc Francesc Santacreu.

 

Per diumenge, el dia de Sant Jordi, les propostes són de carrer, per gaudir de les parades que trobarem entre la plaça Bisbe Benlloch i la plaça Major. Hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla 11 de setembre al migdia, i una sessió de contes de Sant Jordi i d'arreu del món, a les sis de la tarda a la plaça Bisbe Benlloch.

 

Us animem a sortir al carrer i a gaudir de la lectura i de la cultura amb diferents propostes promogudes per l'Ajuntament, el Museu, la Biblioteca i el Centre Catòlic.

 

Aquest Sant Jordi, no us quedeu a casa!

 

Guissona, 5 d’abril de 2023