Guissona lliura els certificats de la formació del segon mòdul del servei de primera acollida a la Segarra.

El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Guissona posen en marxa plegats el Servei de Primera Acollida per tal de donar compliment a la Llei. L’Ajuntament com el Consell Comarcal de la Segarra han projectat durant aquests mesos la formació del segon i tercer mòdul pertinents aquest servei.

DIMECRES 10 FEBRER 2016

Dimecres, 10 de febrer.

 

Guissona lliura els certificats de la formació del segon mòdul del servei de primera acollida a la Segarra. 

 

El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Guissona posen en marxa plegats el  Servei de Primera Acollida per tal de  donar compliment a la Llei. L’Ajuntament com el Consell Comarcal de la Segarra han projectat durant aquests mesos la formació del segon i tercer mòdul pertinents aquest servei.

 

Guissona.- L’Ajuntament de Guissona clou una part de la formació que s’engloba dins el servei de primera acollida a la comarca i que respon a les necessitats inicials de formació bàsiques dels estrangers immigrants arribats al municipi. Aquesta formació es projecta de forma coordinada des del servei d’immigració del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Guissona amb la finalitat de promoure l’autonomia personal dels nouvinguts i la igualtat d'oportunitats, i també la cohesió del conjunt de la societat catalana.

La formació del segon mòdul ha tingut una durada de 15 hores lectives. Els continguts mínims han tingut a veure amb els drets i deures laborals, coneixements del Servei d’Ocupació de Catalunya i també una segona part de normativa sociolaboral, contractació, mercats de treball, entre altres eixos. La formació va a càrrec de Teixidó Associats.

L’acte de lliurament dels certificats va tenir lloc a l’Ajuntament a càrrec de la regidora Anna Santacreu i la consellera de serveis socials al Consell, Núria Magrans. Totes dues institucions agraeixen  la participació i destaquen que el fet d’oferir la formació des de l’administració rau en la voluntat de facilitar l’acollida de persones estrangeres immigrades que arriben a la comarca de la Segarra i concretament a Guissona per millorar-ne la integració i, alhora, facilitar els seus coneixements laborals.

Per a projectar les formacions el Consell i l’Ajuntament compten amb el suport econòmic del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya des de la Direcció General per a la Immigració. A finals d’aquest mes de febrer es preveu iniciar la formació del tercer mòdul que engloba temes jurídics.

 

Per a més informació: premsa@guissonat.cat