GUISSONA LLUITA CONTRA EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

Sota el títol “Malbaratament d’aliments. I tu, que fas per evitar-ho?”, la campanya contempla editar un fulletó informatiu que conté bones pràctiques per evitar malbaratar

DIMECRES 28 NOVEMBRE 2018

 

 

El municipi de Guissona ha iniciat un projecte de lluita contra el malbaratament alimentari per arribar a tot el municipi. En els darrers mesos, una educadora ambiental ha estat executant diferents tasques pel municipi amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari, i és que les dades parlen per si soles. Segons l’Agència de Residus, a Catalunya es malbaraten anualment 260.000 tones d’aliments en bon estat, i ocasionen a cada ciutadà un despesa de 120 € anuals, a més de l’impacte ambiental derivat de la producció i dels residus que es generen, i de les contradiccions ètiques que implica, donat que amb els aliments que es malbaraten es podrien alimentar 500.000 persones durant el mateix període.

La campanya, sota el títol “Malbaratament d’aliments. I tu, que fas per evitar-ho?”, contempla editar un fulletó informatiu que conté bones pràctiques per evitar malbaratar, fer visites a establiments per demanar la seva implicació, fer una xerrada adreçada a la població per explicar la problemàtica i exposar consells i trucs que es poden fer a casa i que pretenen que menys aliments siguin desaprofitats.

Paral·lelament s’han realitzat tallers a les escoles del municipi per veure com amb fruita molt madura i aparentment feta malbé, es pot reaprofitar per fer-ne sucs i granissats molt bons i naturals. Altres alumnes han après com fer sabó reaprofitant l’oli de cuina usat i finalment, altres alumnes han après a fer esferificacions.

L’objectiu de la campanya es tornar a posar en valor la cuina d’aprofitament entre la ciutadania, ja que tradicionalment es practicava a totes les llars, però que els nous estils de vida estant deixant de banda.

Entre les darreres actuacions de la campanya hi ha prevista una activitat d’allò més innovadora: els alumnes de primer cicle de secundària participaran en un scape room sobre el canvi climàtic, les seves causes i les seves conseqüències.