Guissona obre les portes d’un centre obert gestionat pel Consell Comarcal.

Els ajuntaments han estat els responsables de cedir els espais per a obrir el centre obert, per exemple a Guissona l’Espai Jove. En una setmana que fa que els espais estan oberts a Guissona hi participen uns 15 nens.

DIMARTS 18 FEBRER 2014

NOTA DE PREMSA.-

 

Amb l’objectiu d’oferir a diferents municipis de la comarca un espai de relació, educació i inserció neixen a la Segarra tres centres oberts. El projecte gestionat des de l’àrea de serveis socials del Consell Comarcal pretén oferir a les famílies amb infants i joves un centre que projecta activitats com suport escolar i hàbits socials a partir de tallers com aprendre a fer els deures, o bé, juguem una estona alhora que aprenem.

La iniciativa s’ha realitzat a través d’un pla d’ocupació que el Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat al Consell Comarcal. A partir d’aquest ajut el Consell Comarcal ha pogut contractar una educadora social, Ester Escude, que es la persona que projecta les activitats i els tallers. El perfil d’educadora permet que la professional pugui detectar situacions de risc i, a posteriori, traslladar-ho als mateixos serveis socials.

 

Primerament, es va projectar a Guissona fins a dia d’avui que s’ha ampliat als municipis de Torà i Sant Guim de Freixenet.

Els ajuntaments han estat els responsables de cedir els espais per a obrir el centre obert, per exemple a Guissona l’Espai Jove, a Torà el local ubicat al mateix ajuntament i a Sant Guim a l’escola. Alhora, s’ha establert una constant coordinació amb els centres educatius per tal de poder fer conèixer la iniciativa als pares i, a la vegada, derivar els nens interessats amb l’activitat. En una setmana que fa que els espais estan oberts a Guissona hi participen uns 15 nens i a Sant Guim, 18.

El centre resta obert un cop per setmana a les tardes i es gratuït. En un principi, la iniciativa té la durada que el curs escolar.  Segons explica el conseller comarcal de l’àrea de serveis socials, Josep Maria Puig, la iniciativa ha estat rebuda pels municipis molt gratament i la resposta per part de les escoles es molt positiva ja que cada dia augmenta el nombre d’infants i joves que participen.

 

Dimarts, 18 de febrer de 2014