Guissona obre, per primera vegada, les portes de l’Espai Jove.

Guissona per primera vegada disposarà d’un espai per a joves i es dinamitzarà a través d’un pla d’ocupació, fet que permetrà obrir l’espai el dimecres i divendres per la tarda de les 16 fins a les 20h i els dissabtes matí i tarda.

DIVENDRES 03 FEBRER 2012

Guissona obre, per primera vegada, les portes de l’Espai Jove.

 

Guissona.-  La projecció de l’Espai Jove a Guissona neix de les demandes que ha rebut l’Ajuntament dels diferents grup de joves al municipi en els darrers anys.

La voluntat de projectar aquest espai es va iniciar l’any 2009 amb les obres de rehabilitació de l’antic escorxador municipal i reorganitzar-lo i adequar-lo com a Espai Jove Municipal, creant una sala polivalent i tres sales per activitats específiques.

 

La resta de les obres s’han finalitzat entre el 2010 i 2011 amb la subvenció rebuda per dues bandes.  Per una banda el finançament del Pla Urbanístic amb un total de 98.700€ i, per altra banda, des del Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya de 45.188€, en total l’obra té un cost global de més de 146 mil euros.

L’Ajuntament ha estat el responsable d’assumir al projecte les despeses de compra de mobiliari i material informàtic per a l’espai.

 

Amb l’obra finalitzada aquest vespre s’ha projectat un Portes obertes de l’Espai a Guissona per tal que tota la població conegui tota la instal·lació, el nou i renovat espai per als joves de municipi.

Tal hi com ha destacat l’Alcalde de Guissona, aquest espai respon a la definició d’un lloc de trobada per als joves per tal d’agrupar els seus interessos en temes d’oci i alhora, les seves demandes socials.

 

L’espai està obert sobretot a joves menors de 16 anys. La finalitat principal de l’espai es afavorir els processos d’emancipació del joves incidint en l’àmbit de l’educació en valors, cultura, salut i foment de la participació, quan a l’associacionisme de Guissona.

Guissona per primera vegada disposarà d’un espai per a joves i es dinamitzarà a través d’un pla d’ocupació, fet que permetrà obrir l’espai el dimecres i divendres per la tarda de les 16 fins a les 20h i els dissabtes matí i tarda.

 

L’acte de portes obertes ha estat presidit per l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva on ha excusat l’assistència del director general de Joventut i la coordinadora de Joventut a Lleida com a  conseqüència  de l'onada de fred d'aquests dies on des del departament d'interior de la Generalitat, s'ha recomanat als càrrecs polítics que evitin circular per les carreteres catalanes, així doncs, a l'acte d'avui, no hi ha assistit autoritats.

S’ha comunicat que l'acte oficial d'inauguració es trasllada al dijous, 23 de febrer, amb l'arribada de les autoritats a l'Ajuntament a les 18.30h i amb la visita a les dependències del Casal Jove, a les 19.00h.

 

Finalment, l’acte ha comptat amb l'actuació musical del grup local, POSEM LA QUARTA.

 Moment actuació

Divendres, 3 de febrer de 2012

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat