Guissona omple la biblioteca d’assistents a la xerrada: Guia bàsica per anar a treballar a Europa.

La cooperació territorial entre l’Ajuntament de Guissona i àrees del Consell com l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell ha fet possible el treball conjunt per donar suport a tota la ciutadania que cerca feina dins el municipi. Aquesta col•laboració es porta a terme des de l’any 2009 i ha estat el primer ajuntament de la comarca, a acollir a aquest servei ofert des del Consell Comarcal de la Segarra.

DILLUNS 03 FEBRER 2014

Guissona omple la biblioteca d’assistents a la xerrada: Guia bàsica per anar a treballar a Europa.

Segarra.-  Desprès de l’èxit a Cervera, la xerrada sobre la Guia bàsica per anar a treballar a Europa es va projectar també a Guissona amb la Biblioteca plena d’assistents interessats en conèixer de primera mà el procés i la documentació necessària que comporta el fet d’anar a treballar a Europa, aproximadament una cinquantena de persones.

La xerrada es va projectar des del Servei d'orientació i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria del Consell i amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell i l’Ajuntament de Guissona. La xerrada va anar a càrrec d’Andella Salama, assessor del CITE (Centre d’Informació Treballadors Estrangers) de CCOO (Comissions Obreres). A l’acte hi van assistir, Anna Santacreu i Angelina Farré, de les regidories de serveis socials i ensenyament respectivament, de l’Ajuntament de Guissona.

Recordem que arran de la crisi econòmica que està afectant actualment l’Estat espanyol ha provocat un canvi en el model que regia els fluxos migratoris en els darrers anys. La nova situació migratòria ve marcada per una major complexitat que ha comportat que a partir de l’any 2012 i 2013 augmentés de manera creixent la demanda d’informació sobre la possibilitat de trobar feina en un altre país per part de persones joves nascuts aquí o de persones immigrades.  És per això que, des d’un temps cap aquí, el Centre d’Informació de Treballadors Estrangers (CITE), que treballa de forma coordinada amb el Consell Comarcal, facilita tota la informació prèvia necessària perquè la persona que ha pres la decisió de buscar una oportunitat laboral en un altre país la dugui a terme amb qualitat i amb coneixement dels seus drets i de l’entorn social i laboral del país de destinació.

Guissona, a més, disposa setmanalment del servei d’orientació laboral que al llarg del 2013 ha atès unes 250 persones en temes d’orientació, tècniques de recerca de feina, derivació a cursos formatius i de millora competencial, entre altres. Com a fet destacable, d’aquestes 250 persones ateses, unes 175 són dones i la resta homes, majoritàriament estrangeres. La taxa d’atur a Guissona es d’un 5,5 % .  

La cooperació territorial entre l’Ajuntament de Guissona i àrees del Consell com l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell ha fet possible el treball conjunt per donar suport a tota la ciutadania que cerca feina dins el municipi. Aquesta col·laboració es porta a terme des de l’any 2009 i ha estat el primer ajuntament de la comarca, a acollir a aquest servei ofert des del Consell Comarcal de la Segarra.

Xerrada a la Biblioteca