GUISSONA POSA EN MARXA UNA CAMPANYA DE CONVIVÈNCIA RESPONSABLE D’ANIMALS DE COMPANYIA SOTA EL LEMA “SÓN LA TEVA RESPONSABILITAT”

La iniciativa s’emmarca en el compromís del govern municipal d’engegar campanyes de civisme per mantenir la qualitat dels espais que comparteix la ciutadania i afavorir la convivència.

DIMARTS 18 JUNY 2024

La regidoria de benestar animal ha engegat una campanya que pretén sensibilitzar i corresponsabilitzar les persones, propietàries de gossos, gats i altres animals de companyia per mantenir net l’espai públic i registrar les seves mascotes. La iniciativa s’emmarca en el compromís del govern municipal d’engegar campanyes de civisme per mantenir la qualitat dels espais que comparteix la ciutadania i afavorir la convivència.

La campanya tindrà dues fases. La primera, que ja ha començat, és de sensibilització i informació per conscienciar les persones, propietàries de les obligacions recollides a l’ordenança municipal que regula la convivència, el benestar i la protecció dels animals de Guissona, identificant-los i esterilitzant-los. Per facilitar la tasca, es distribuiran tríptics informatius a totes les cases de la població.

En una segona fase de la campanya, s’instal•laran unes banderoles informatives en zones identificades com a problemàtiques amb missatges tipus, “Pensa en els altres”, “Neteja el pipí” o “Recull la caca”, per conscienciar a la ciutadania d'actuar cívicament  i no deixar les defecacions dels animals de companyia a la via pública.

A més, a totes aquelles persones que censin els seus animals a Guissona, rebran ampolles d’aigua per netejar i eliminar l’olor i l’efecte corrosiu dels orins dels gossos a la via pública i que provoquen la degradació de les façanes i del mobiliari urbà, o un porta bosses per poder recollir els seus excrements. A més a més, fins a final de setembre els gossos i els gats es podran censar gratuïtament a l’Ajuntament. També s’han acordat preus especials als centres veterinaris de Guissona, per xipar, vacunar i esterilitzar a les mascotes.

Des de l’Ajuntament es demana que si es detecten actes incívics, animals abandonats o en maltracte, o qualsevol tipus d’incidència es comuniqui a través del Canal Whatsapp accedint al número 644 08 50 52.

Des de l’Ajuntament s’informa també a la ciutadania, que s’efectuaran controls de vigilància, i en cas de conductes incíviques, tal com marca l’ordenança municipal, s’aplicaran sancions a totes aquelles persones que no ho respectin.

 

Guissona, 18 de juny de 2024.