GUISSONA PREPARA LA FESTA DEL CARNAVAL DEL 9 AL 14 DE FEBRER

Ja el passat divendres dia 2, els ajudants del rei carnestoltes van passar per tots els centres educatius de Guissona, per assabentar al tots els alumnes, de les ordres que cada any els mana el rei carnestoltes de complir durant la setmana de carnaval.

DIMARTS 06 FEBRER 2018

Guissona - 06/02/2018

 

Ja el passat divendres dia 2, els ajudants del rei carnestoltes van passar per tots els centres educatius de Guissona, per assabentar al tots els alumnes, de les ordres que cada any els mana el rei carnestoltes de complir durant la setmana de carnaval. Les ordres són cada dia diferents. Manen anar despentinat, portar la cara pintada, anar amb pijama a l’escola, portar la roba al revés i portar un barret divertit. Així es com els alumnes comencen a viure i preparar la festa.

Tot i així, la proposta de Carnaval de Guissona enguany s’inicia el divendres 9 a la tarda, amb un taller de carnaval a la plaça Bisbe Benlloch, seguit d’una cercavila a les 7 de la tarda, amb la participació del Rei Carnestoltes, que donarà pas a la disbauxa i a la festa per l’endemà.

 

La festivitat de Carnaval s’inicia a les 11 a la plaça Major amb el concurs de truita de patates, i a la mateixa hora la desfilada del concurs de disfresses infantil. Aquest any, l’Associació de comerciants i botiguers de Guissona hi col·labora amb un photocall i un taller de pintar cares. Tot seguit el grup Boti Boti farà un espectacle d’animació infantil per a tota la quitxalla de la vila.

Cap al migdia, l’associació gastronòmica local Maduca repartirà a tots els vilatans, la truita de patates gegant que haurà estat elaborant durant el matí.

Al mateix temps hi haurà l’entrega de premis dels concursos.

A la tarda es farà la rua de comparses, participant també al concurs de carnaval. Aquests es concentraran a la Rambla dels Segadors i faran rua fins arribar a la plaça Major. Allà se’ls rebrà amb discomòbil i cap al vespre es farà  a la mateixa plaça l’entrega de premis.

La festa s’allargarà fins ben entrada la nit amb amb el grup de versions La banda Biruji i DJ’s ’93.

 

El Carnaval a Guissona s’acabarà el dimecres 14 de febrer amb l’arribada de la Vella Quaresma i la crema del rei carnestoltes, seguida de la sardinada de la Brigada, portant així la festa a l’eix comercial el dimecres a la tarda.