GUISSONA PRESENTA EL CARTELL DE VINT ANYS DE MERCAT ROMÀ

El passat dissabte, 7 de maig i en el marc de la FIRA DE SANT ISIDRE DE CERVERA i dins l’espai destinat a l’Ajuntament de Guissona es va presentar el cartell corresponent a la vintena edició del Mercat Romà de Iesso, una edició que tindrà com a eix conductor l’Eneida, la història d'Enees, un heroi que fuig de Troia i acaba sent el fundador mític de Roma.

DIMECRES 11 MAIG 2016

El passat dissabte, 7 de maig i en el marc de la FIRA DE SANT ISIDRE DE CERVERA i dins l’espai destinat a l’Ajuntament de Guissona es va presentar el cartell corresponent a la vintena edició del Mercat Romà de Iesso, una edició que tindrà com a eix conductor l’Eneida, la història d'Enees, un heroi que fuig de Troia i acaba sent el fundador mític de Roma.

L’eix conductor ha estat doncs qui ha inspirat als dissenyadors del cartell de l’edició d’enguany, el Xavi i l’Albert, de l’empresa exestudi, que han estat encarregats de dissenyar el cartell de l’edició d’enguany i  que ho han fet inspirant-se en Virgili (l’autor romà de l’Eneida), el viatge d’Enees, el moviment, tot concentrat  en una columna romana.

Com ja és tradició, els cartells de Mercat Romà s’encarreguen a dissenyadors locals o persones vinculades en el món del disseny i enguany s’ha pensat amb l’Albert Balagueró, instal·lat a Guissona des de fa poc i un dels dissenyadors de l’equip d’exestudi i que ens ha impactat amb aquesta imatge fresca, neta i trencadora respecte anteriors edicions.

Enguany, aquesta vintena edició del Mercat Romà, a més de fer-nos aquesta pinzellada del viatge d’Enees també esdevindrà un record d’aquests vint anys d’història, amb música, teatre i dansa, a càrrec d’entitats i associacions locals i de grups de reconstrucció històrica que un any més captivaran als visitants del Mercat Romà de Iesso.

El Mercat Romà té lloc el tercer dissabte de juliol, enguany el dia 16, i la setmana prèvia tenen lloc a Guissona els capvespres a la romana, una sèrie d'activitats culturals de capvespre lligades amb el món romà.