GUISSONA PRESENTA EL PROGRAMA DEL MES DE MARÇ, PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

El programa d’activitats pretén fer visible la figura femenina i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques de la dona respecte a l'home.

DIMECRES 01 MARÇ 2023

Guissona commemora un any més, el mes de març, coincidint amb el 8 de març, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES. Ho farà amb un programa d’activitats que s’iniciarà el proper dia 1 del mateix mes. Aquest dia es farà una PUBLICACIÓ A XARXES, d’un dels vídeos enregistrats amb la col·laboració de dones treballant en diferents àmbits, així com també de nens i nenes, que aportaran la seva opinió i visió envers les actituds i tasques que acull/rep la dona encara avui dia. Aquestes publicacions s’aniran duent a terme durant tot el mes de març.

El mateix dia 8 de març, es preveu l’acte més institucional, presidit per la regidora d’igualtat i de feminismes de l’Ajuntament de Guissona, la Sra. Montse Solà i Puig acompanyada de l’alcalde i el seu equip de Govern, i que inclourà la LECTURA DEL MANIFEST en commemoració al Dia Internacional de les Dones. Aquest acte, també es farà en col·laboració de l’Associació de Dones Nèvia. Se’n podrà prendre part presencialment a les 18.30 a la Plaça Vell Pla.

Seguidament,  es projectarà la PEL·LÍCULA “LA FUENTE DE LAS MUJERES”, de Radu Mihaileanu. Una iniciativa de l’Associació de Dones Nèvia.

Per a la població més jove, el dia 10 de març, i en el marc del Projecte Plançó, s’omplirà un nou autocar per anar a Alcarràs, a veure el DOCUMENTAL “EL SOSTRE GROC”, un film que pala d’abusos sexuals ocorreguts entre els anys 2011 i 2008, en l’època adolescent de dues noies joves.

El dissabte 11 de març, la Sedonina Fàtima Bentoldrà Fernández, ha preparat un taller per a dones que porta per títol “TEMPS PER A TU”, un espai que servirà per deixar anar les exigències, la pressió social i familiar i les càrregues emocionals de totes aquelles persones que hi assisteixin.

El mateix dissabte, esdevindrà el SOPAR DE LES DONES DE GUISSONA i comarca, que ha preparat l’Associació de Dones Nèvia, i que per primer any es farà a la Sala de la Gent Gran de l’espai Fassina. Hi ha regals i sorpreses preparades per a tothom.

De la mà d’Esquerra Republicana de Guissona, el dia 12 a matí  a la Placeta 1 d’octubre, es farà un ESPECTACLE DE TITELLES per a la igualtat de gènere a càrrec de la companyia La Pantomima. Una activitat oberta a tothom.

La mostra d’art al carrer DONART, arribarà a Guissona el mateix diumenge dia 12 durant el matí a la plaça de Capdevila i al mateix barri. Quatre artistes del territori crearan obres sobre la dona i el gènere i situaran instal•lacions artístiques amb l'objectiu d'alterar l'espai quotidià, reivindicar una zona urbanísticament degrada i situar el compromís del Museu de Guissona amb la realitat social actual. En l'edició d'enguany hi prendran part Júlia Sangés Caum, Eulàlia Calzada Balcells, Xavi Fonoll Mestres i el Centre de Creació d’ArtSingular de Guissona de la Fundació Santacreu.

L’Ajuntament de Guissona posarà fi a aquest programa d’activitats el dia 2 d’abril amb les PÍNDOLES, TEATRE BREU en espais vius. L’explicaran tres històries teatrals a racons singulars de Guissona, on les persones assistents podran ser testimonis d’un tros de vida en un circuit itinerant amb obres seleccionades amb clau de gènere.

 

Guissona, 1 de març de 2023.