GUISSONA PRESENTA ELS ORIGENS DE IESSO

La sala d'actes del Museu de Guissona va acollir la presentació del tercer volum de la col·lecció RETALLS DE GUISSONA, una col·lecció que pretén donar a conèixer personatges oblidats o poc reconeguts, racons de la vila, edificis i monuments, moments històrics, ... En aquest tercer volum, Joaquim Pera Isern ha presentat els orígens de la ciutat romana de Iesso.

DILLUNS 19 SETEMBRE 2016

Dilluns, 19 de setembre. 

 

ELS ORIGENS DE IESSO, NOU LLIBRE SOBRE LA HISTÒRIA DE GUISSONA

 

El passat dissabte es va presentar a la sala d'actes del Museu de Guissona el tercer volum de la col·lecció RETALLS DE GUISSONA, una col·lecció que pretén donar a conèixer personatges oblidats o poc reconeguts, racons de la vila, edificis i monuments, moments històrics, ... En aquest tercer volum, Joaquim Pera Isern ha presentat els orígens de la ciutat romana de Iesso.

 

Fa gairebé 30 anys l'equip d'investigadors encapçalat per en Josep Guitart i Joaquim Pera va encetar el projecte d'estudiar la Ciutat Romana de Iesso. Fruit de les investigacions es pot aventurar, a dia d'avui, els motius pels quals els romans van ocupar aquestes terres i el context i la forma en què es va donar la fundació de la ciutat.

 

El passat dissabte, davant d'una setantena d'assistents - d'entre els que en destaquen Francesc Santacreu, autor del pròleg; Gemma Franquesa, regidora; Xavier Casoliva, alcalde i Josep Guitart - Joaquim Pera va presentar el llibre que pretén ser una síntesi dels resultats o les hipòtesis que s'han plantejat fins al moment entorn el naixement de la vila de Guissona, és a dir, el naixement de l'antiga Iesso.

  

 

CLAUSTRE OLIVERES VIDAL
Àrea de comunicació, Joventut i Pla Educatiu d'Entorn

Tel. 973 550 005 (ext. 201)
www.guissona.cat