GUISSONA PRESENTA UNA PROGRAMACIÓ D'ACTIVITATS DIRIGIDES A INFANTS D'UCRAÏNA

La regidoria d'educació de l'Ajuntament de Guissona ha elaborat una programació dirigida als infants provinents d'Ucraïna, que estan arribant a la població, sortint del conflicte bèl·lic acompanyats de les seves famílies.

DIMECRES 09 MARÇ 2022

 


La regidoria d'educació de l'Ajuntament de Guissona ha elaborat una programació dirigida als infants provinents d'Ucraïna, que estan arribant a la població, sortint del conflicte bèl·lic acompanyats de les seves famílies.

L'objectiu d'aquests espais és promoure la participació social d'aquests infants així com de les seves famílies, creant un espai de lleure educatiu i potenciant la cohesió social.

Per la seva part, la Biblioteca de Guissona ha acollit aquests últims dies un seguit de contes de tota mena en ucraïnès, per a crear també un espai de trobada entre les famílies en aquest edifici municipal. Aquesta activitat és oberta els dimarts i dijous de 10 a 13 h, i es preveu que en uns dies i a través de voluntariat s'hi organitzin activitats per a grups d'edat.

L'espai d'Art Singular Cal Santacreu també obre les portes amb propostes per diferents grups d'edat de 10 a 13 h els dilluns, dimecres i dijous. Els dilluns es durà a terme un Espai d'Art per a nens i nenes d'11 a 14 anys per treballar les emocions i la llengua catalana a partir de les creacions artístiques. Dimecres els nens i nenes de 3 a 5 anys podran participar en un espai de joc on es treballaran les emocions i s'aprendrà la llengua catalana. Finalment, els dijous es durà a terme un espai de natura per a infants entre 6 a 10 anys on es treballarà l'hort i el conreu, gestionant les emocions i també aprenent la llengua catalana.

L'escola de música municipal ha creat un espai per escoltar música, interpretar-la i cantar o tocar instruments. Aquesta activitat està enfocada als joves de 5è de primària a 2n de l'ESO i es durà a terme els divendres a les 17 h.

També, dins de l’horari de llengua materna que la comunitat Ucraïnesa ja ofereix i organitza des dels inicis de la seva creació, s’hi hi aniran incloent aquests infants nouvinguts, de dilluns a divendres amb diferents grups d'edat.

A més, s'ofereixen altres propostes de tarda obertes gratuïtament a les persones refugiades. En aquestes activitats, els nens i nenes compartiran un espai amb altres infants que ja gaudeixen d'aquesta activitat, com per exemple dansa a l'Escola de Dansa Montse Esteve; diferents esports amb l'Associació Consell Local d'Esports (ACLE) o Escacs. S'espera que en els pròxims dies es puguin oferir més activitats com pàdel, futbol, rocòdrom...

Finalment, es duran a terme cursos de llengua catalana per a adults tots els dissabtes de 10 a 12 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

L’activitat de la Biblioteca començarà demà dijous dia 10 de març i tota la resta el proper dilluns dia 14 de març.

 

Guissona, 9 de març de 2022.