GUISSONA PROJECTA CINC QUILÒMETRES DE CARRIL BICI PER ANAR A TREBALLAR A BONÀREA

L’ajuntament de Guissona projecta dissenyar uns cinc quilòmetres de carril bici que tindran com a centre de confluència les instal·lacions del grup BonÀrea.

DIVENDRES 30 OCTUBRE 2020

 

 

L’ajuntament de Guissona projecta dissenyar uns cinc quilòmetres de carril bici que tindran com a centre de confluència les instal·lacions del grup BonÀrea. Ho farà a través d’un programa europeu d’implantació de plans de transport en els centres de treball.

Segons el regidor d’Urbanisme, Ramon Sala, aquest projecte té per objectiu descongestionar la circulació al centre urbà i es dissenyarà a través del doble anell que circumval·la la població.

El traçat anirà des de les instal·lacions de BonÀrea a la rambla dels Segadors amb un únic carril bici. Des d’aquest carrer, seguirà fins a Santa Llúcia amb doble carril bici, un en cada sentit de la marxa.

A l’avinguda Onze de Setembre fins al carrer Tint i Verge del Claustre s’establirà una zona de 30 quilòmetres hora per a la circulació conjunta de bicicletes i vehicles motoritzats.

Igualment, la ronda dels Ravals i els carrers Ametllers i Oliveres, que comuniquen amb la zona de centres educatius, també se senyalitzaran com a zona 30 per tal de compaginar les bicicletes amb cotxes i motos.

El projecte s’està tramitant a través de l’Institut Català d’Energia i està finançat en un cinquanta per cent per fons Feder. El cost supera els 100.000 euros, segons va explicar Ramon Sala.

En un altre ordre de coses, el consistori ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics dedicar el carrer on s’aixequi el nou Centre d’Assistència Primària (CAP) a la històrica llevadora de la localitat Soledat Cercós Palau. Aquesta professional va ajudar a donar a llum la majoria de veïns de Guissona des dels inicis de la postguerra fins a principis dels anys setanta del segle passat. Serà el primer carrer de Guissona dedicat a una dona per destacar la seua tasca social a la població.

 

FONT: https://www.lleida.com/noticia_canal/guissona-projecta-cinc-quilometres-de-carril-bici-anar-treballar-bonarea