Guissona recupera la tradició de les catifes de corpus

A principis de segle passat era tradició a Guissona celebrar la festa de Corpus, a més de diferents altars, es marcava un itinerari cobert d’una pluja de ginesta i paperets, així com catifes d’heura, marduix, farigola, esteses pels carrers del trànsit de la processó.

DIMARTS 04 JUNY 2013

GUISSONA RECUPERA LA TRADICIÓ DE LES CATIFES DE CORPUS

A principis de segle passat era tradició a  Guissona celebrar la festa de Corpus, a més de diferents altars, es marcava un itinerari cobert d’una pluja de ginesta i paperets, així com catifes d’heura, marduix, farigola, esteses pels carrers del trànsit de la processó.

 

Aquesta tradició perduda s’ha recuperat aquest cap de setmana per part de mitja dotzena d’entitats de la vila que han volgut recuperar amb el suport de la regidoria de cultura aquesta antiga tradició, enguany cadascuna d’elles ha fet una catifa amb motius vegetals d’un metre per metre, la intenció era valorar la resposta del poble i l’any vinent ampliar-les i integrar-les en els carrers del nucli històric de la vila.

 

Dins de l’octavari de Corpus, tenia lloc ja antigament la festa de l’enramada, una festa que ha perdurat en el temps i que el proper cap de setmana tindrà lloc a Guissona. En aquesta diada els nois porten coques damunt d’una fusta guarnida sobre els seus caps i les noies porten paneres plenes de flors, una festa de llarga tradició que congrega als més petits en una gran festa entorn a les fonts del poble, que clou amb repartiment de coca i barreja per a tothom i ballada de sardanes.